Предупрежденията с оранжеви и жълти кодове в източната половина от

...
Предупрежденията с оранжеви и жълти кодове в източната половина от
Коментари Харесай

Порои наводниха улици и къщи в Източна България

Предупрежденията с оранжеви и жълти кодове в източната половина от страната се оправдаха.

За три часа в Ахтопол през днешния ден са паднали 110 литра дъжд.

За последните 36 часа измереното количество дъжд в Малко Търново е 74 л/кв.м, в Ивайловград – 64 л/кв.м и в Хасково – 62 л/кв.м, оповестява БТВ.

Очакванията са през нощта дъждът последователно да почне да отслабва. Утре прогнозата е за слънчево и много по-топло време.

Над 70 сигнала за наводнени улици и приземни етажи са постъпили в Районната работа за пожарна и спешна сигурност в Бургас. Най-много наводнени и непроходими улици има в бургаския квартал "Сарафово ", в Поморие и курортния комплекс Слънчев бряг.

18 литра на квадратен метър е падналият проливен дъжд през последните два часа. Няма постъпили сигнали за наводнени публични здания, а единствено за приземни етажи на частни домове, споделиха от пожарната работа.

В Бургас най-вече са наводнените къщи в квартал "Сарафово ", съобщи началникът на отдел "Управление при рецесии " към Общината Галина Байчева. Имаме сигнал за наводнени единични приземни етажи, изби, гаражи, такива, които са в частни ВиК, направени доста под равнището на канализацията и по тази причина са наводнени. Не е толкоз фрапантно, не е натоварен дъжд " разясни Байчева, представена от БНР.

Речните корита са почистени и няма заплаха от произшествия, сподели още тя.

В комплекс Слънчев бряг са наводнени алеи и приземни етажи на хотели.

Министерство на вътрешните работи е направило нужната организация на терен, има подготвеност да реагира при затруднение на ситуацията и ще държи популацията осведомено във всеки един миг, увери вътрешният министър Младен Маринов.

Всички равнища на сигурност са задвижени, среща с регионалните шефове, дилемите, които имат те както наблюдаване – на терен сме, ще държим във всеки един миг популацията да е осведомено, с цел да се избегнат вреди, сподели още вътрешният министър.

Вижте най-актуалната прогноза за времето тук
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР