Предупреждения за опасни горещини и гръмотевици са в сила в

...
Предупреждения за опасни горещини и гръмотевици са в сила в
Коментари Харесай

Предупреждения за горещини и гръмотевици са в сила в почти цялата страна

Предупреждения за рискови горещини и гръмотевици са в действие в съвсем цялата страна през днешния ден, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.

В 16 области е в действие жълт код за високи температури, а в 10 - за гръмотевици. Предупреждение за горещо време е издадено за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Ямбол, Хасково и Пловдив. Там ще бъде горещо, оптималните температури ще са към и над 35 градуса. В областите Ловеч, Габрово, Благоевград и Кърджали е в действие, с изключение на за горещини, и предизвестието за гръмоевична интензивност.

Жълт код за гръмотевици е разгласен за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Смолян, Кърджали. Там се чака след обяд и до среднощ даима превалявания и гръмотевици.

Жълтият код значи, че времето е евентуално рисково. " Бъдете деликатни, следете настоящите прогнози за времето. Могат да се чакат дребни проблеми при действия навън ", гласи предизвестието на метеоролозите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР