Предупреждение от най-висока степен - код червено, е обявено за

...
Предупреждение от най-висока степен - код червено, е обявено за
Коментари Харесай

Код червено: Синоптици предупреждават за опасна жега във вторник

Предупреждение от най-висока степен - код алено, е оповестено за три области на страната във вторник. До 42 градуса се чака да доближат температурите в Плевен, Велико Търново и Русе, оповестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология. 
В 18 области кодът е оранжев. Във Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Хасково, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Ямбол. В тези области оптималните температури се чака да са в интервала 39-41 градуса.
По Черноморието (Бургас, Варна и Добрич), както и в София, София - област и Перник е в действие жълт код.
От седмичната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология за времето в България от 25 до 30 юли излиза наяве, че след горещия вторник идва захлаждане.
В сряда вятърът ще се усили, сутринта ще е доста топло, с минимални температури в по-голямата част от страната сред 20 и 25 градуса. Ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд и през нощта против четвъртък, с прекосяване на добре изразен леден атмосферен фронт, температурите бързо и доста ще се намалят. Вятърът ще се ориентира от северозапад, от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, ще има и градушки. В Северозападна България дневните температури ще се намалят с 5-10 градуса, а в югоизточната част от страната ще са към момента доста високи - до 42-43 градуса. 
В четвъртък ще е прохладно, с променлива облачност, на обособени места в източните и планинските региони ще превали. Температурите в цялата страна ще се намалят и оптималните ще са сред 25 и 30 градуса. 
През идващите дни заран ще е ветровито, ще бъде най-вече слънчево, в събота след обяд с развиване на купеста облачност над планинските региони, само че единствено на обособени места ще превали. Температурите ще се покачат с 2-3 градуса. 
В неделя на повече места в страната ще има краткотрайни следобедни превалявания, съпроводени с гръмотевици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР