Предупредителен жълт код за силен вятър в осем области на

...
Предупредителен жълт код за силен вятър в осем области на
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за опасно време в събота

Предупредителен жълт код за мощен вятър в осем области на страната издаде за през днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
С жълт код за мощен вятър през днешния ден са областите: Добрич, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково и Кържали. В тези осем области има мощен южен вятър, който е с пориви до 20-25 метра в секунда.
За 11 декември, събота, Национален институт по метеорология и хидрология афишира оранжев код за мощен вятър и за обилни превалявания в четири области, а жълт код - в 20 области на страната. За на следващия ден областите с сигнален оранжев код са: Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. В тях на следващия ден ще има обилни превалявания с количества до 65 литра на квадратен метър. Ще има и мощен вятър от юг-югоизток, с пориви до 20-25 метра в секунда, предвиждат синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР