Предстоят ни поредица от разговори с вас. Имаме сериозни намерения

...
Предстоят ни поредица от разговори с вас. Имаме сериозни намерения
Коментари Харесай

ИТН към БСП: Най-добре е досегашната коалиция да се запази

" Предстоят ни поредност от диалози с вас. Имаме съществени планове да създадем държавно управление, тъй като знаем какво ни чака в идващите месеци ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при започване на договарянията с Има Такъв Народ за сформиране на държавно управление с третия мандат.

" Моля за следното: Първо - да кажете вашата позиция за това бихте ли желали да създадем държавно управление и второ - желаеме то да стъпи върху програмата, която е отворена за оферти от Има Такъв Народ. След като не сте взели участие в съставянето й, безусловно разумно е да изразите мнение. Изпратили сме ви я авансово ", сподели Нинова.

Тя уточни, че първата среща с Политическа партия е предходна добре, само че не са водени диалози за личен състав и конструкция на Министерския съвет, до момента в който не минат консултациите с Има Такъв Народ и Демократична България. След това ще имаме втори кръг диалози, откакто се уверим, че имаме болшинство по управническата и законодателната стратегия, добави Нинова.

" Колегите от " Продължаваме Промяната " сложиха едно искане - по време на договарянията мандатът да бъде държан толкоз, колкото е належащо, с цел да бъде признато антикорупционното законодателство, законът за Кoмисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) и да бъде определен Бойко Рашков за ръководител ", осведоми водачът на Българска социалистическа партия. Тя увери, че на първите диалози ще бъдат изслушани настояванията на всички сътрудници и по-късно ще се търси единодушие по останалите въпроси.

„ Благодаря ви, че не тръгнахте да ни обикаляте депутатите един по един и да им обяснявате какъв брой са значими и свободни”, сподели Тошко Йорданов. „ Според нас е най-добре да се направи държавно управление с четирите партии, които бяхме до момента. Що се отнася до програмата, тя значително покрива съдружното съглашение, което сключихме преди. Прочетохме я и идваме с подготвени предложения”, сподели още Йорданов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР