Предстоящата зима ще реши бъдещето на Европа и света, заяви

...
Предстоящата зима ще реши бъдещето на Европа и света, заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Предстоящата зима ще реши бъдещето на Европа и света

" Предстоящата зима ще реши бъдещето на Европа и света ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски, откакто в границите на продължаваща контраатака армията му си върна основни селища в Харковска област.

След като съветските сили оповестиха изтеглянето си от Изюм, Балаклия и основният от логистична позиция Купянск, тази нощ са се чули гърмежи в централния за тази област Харков. Според украинските медии е стреляно от съветската Белгородска област, като две от ракетите са паднали навътре в втория максимален град в Украйна.

По-рано украинският държавен глава разгласи връщането на още две обитаеми места в Харковска област, а в постоянното си вечерно послание съобщи:

" Движението на нашите военни по разнообразни посоки на фронта продължава. В сегашния миг в границите на дейните дейности от началото на септември са освободени съвсем 2 хиляди километра от територията ни. Тези дни съветската войска показва това, което умее най-добре - да си демонстрира гърба. В последна сметка това не е неприятен избор за тях, да бягат. В Украйна няма място за окупатори и няма да има ".

Според Зеленски идната зима ще реши бъдещето на Европа и света, тъй като Русия ще направи всичко, с цел да пречупи украинската опозиция. Заради това и украинската войска се нуждае от систематични доставки на оръжие, а глобите против Москва би трябвало да се засилят, сподели още Зеленски.

Руските сили, които напуснаха Харковска област, бяха пренасочени към Донецк. Според ръководителят на сепаратистките управляващи в региона, там обстановката на фронта е -цитирам " напрегната, само че под надзор ".

Денис Пушилин, представен от ТАСС, твърди, че украинските сили пращат необучени бойци в Донбас, заради което и търпят огромни загуби, а съветските сили напредват в разнообразни региони.

В Енергодар, градът на Запорожката АЕЦ, към този момент има ток и вода. Това разгласи украинският му кмет Дмитро Орлов. Комуналните услуги бяха прекъсвани дружно с обстрелите в региона на централата, за които те Русия и Украйна разменяха обвинявания.

340 милиарда $ - това досега е цената на вредите от войната, съгласно украинският министър председател Денис Шмигал. Той съобщи, че цифрата е доказано и от международната банка, а нужните за възобновяване на страната средства все още са към 105 милиарда $.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР