Предстоящата среща на върха на БРИКС, която ще се проведе

...
Предстоящата среща на върха на БРИКС, която ще се проведе
Коментари Харесай

Ще се срине ли долара ако БРИКС пусне новата валута?

Предстоящата среща на върха на БРИКС, която ще се организира през август в Южна Африка, ще включва взаимни полемики по отношение на въвеждането на нова валута.

Тази самодейност има капацитета да оспори преобладаващата позиция на щатския $ като международна аварийна валута, като може да повлияе на вероятностите и цената му.

Ако повече страни одобряват новата валута за трансгранични транзакции, това може да докара до спад в търсенето на щатския $ и да провокира смяна в неговия статут.

Следователно срещата на върха има огромно значение, защото е в положение да промени геополитическата динамичност и обичайните финансови институции.

Въвеждането на валутата на БРИКС може последователно да подкопае статута на щатския $ като съществена международна аварийна валута. Този преход би могъл да има неподходящи последствия за някои браншове в Съединените щати, като е допустимо да докара до широкомащабно редуциране на работни места, в случай че новата валута набере мощ.

За да придобиете по-добра визия за съответните браншове, изложени на риск заради образуването на валутата на БРИКС, вижте предоставената връзка.

Намаляването на търсенето на щатския $ може да докара до неговото обезценяване, до момента в който валутата на БРИКС придобие значителност на международните пазари. Ако все по-голям брой страни лимитират потреблението на щатския $, това може да ограничи опциите на Америка за финансиране на нейния недостиг.

Американската стопанска система е изправена пред риск от крах, което евентуално дава опция на нововъзникващите стопански системи да поемат по-голям надзор върху международните финансови каузи. Важно е обаче да се означи, че въздействието на валутата на БРИКС върху срутва на щатския $ е нестабилно и не може да бъде обезпечено.

В умозаключение, понастоящем щатският $ заема преобладаваща позиция като съществена аварийна валута в света, като играе решаваща роля в международните финансови системи. Статутът му на съществена валута в интернационалната търговия остава непостижим с този на която и да е друга валута във връзка с евентуалното му въздействие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР