Предстоящ медицински преглед на американския президент Доналд Тръмп във военна

...
Предстоящ медицински преглед на американския президент Доналд Тръмп във военна
Коментари Харесай

Предстоящ медицински преглед на Тръмп стана повод за шеги за психичното му здраве

Предстоящ медицински обзор на американския президент Доналд Тръмп във военна болница край Вашингтон стана мотив за смешки измежду неговите критици по отношение на психологичното му здраве. 

Критиците на Тръмп обаче ще останат разочаровани, защото медиците единствено ще записват тежестта, кръвното и равнището на холестерола на президента и той няма да бъде подлаган на психиатрична инспекция, означи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Въпроси за психологичното здраве на Тръмп, който се назова самичък със странния израз " постоянен талант ", зададе в полемичната си книга журналистът Майкъл Улф, който разказва с най-черни краски някогашния магнат от пазара на недвижими парцели и твърди, че доближените му се питат дали е кадърен да ръководи. 

Нищо не задължава стопанина на Белия дом да минава медицински обзор, нито да оповестява резултата. Но такава е традицията.

Правителството даде обещание Доналд Тръмп - най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати, да последва образеца на своите прародители.

Въпросът провокира бурни диспути през втория мандат на Роналд Рейгън - някои наблюдаващи от 80-те се питаха не отслабват ли умствените му качества. Години откакто напусна поста, той заяви, че страда от заболяването на Алцхаймер.

През 1994 година някогашният американски президент Джими Картър самичък би паника в списанието на Американската здравна асоциация във връзка " заплахата " за Съединени американски щати, ако " неврологично заболяване " повреди качествата на някой държавен глава.

Конгресменът демократ Джейми Раскин внесе през април законопроект за основаване на 11-членна комисия, включваща основно психиатри и невролози, която да се произнася, в случай че е належащо, за психологичното здраве на президента.

Той се базира на 25-ата корекция в конституцията, утвърдена през 1967 година, съгласно която при некадърност на президента ръководи вицепрезидентът. Но текстът не показва орган, овластен да ревизира душевното здраве на водача.

" Имаме потребност от подобен орган - освен за този президентски мандат, само че и за всички бъдещи ", изясни Раскин пред Агенция Франс Прес.

" Авторите на 25-ата корекция са разбрали какъв брой е рисково да имаме лимитирано работоспособен президент, щом живеем в днешния нуклеарен век ", посочи той.

" Включа ли тв приемника или радиото, кипят диспути дали президентът е умствено здрав. Всъщност имаме потребност от процедура, в чиито рамки казусът да се преглежда при положение на рецесия ", добави политикът.

В настоящия конгрес с републиканско болшинство, планът няма по какъв начин да бъде признат. Но може да отвори опция за по-широки полемики по тематиката.

Засега някои медии търсят експерти, които да прегледат отдалечено 45-я президент на Съединени американски щати - монолозите му в Туитър, смайващите от време на време жестове, моментните говорни нарушавания дадоха мотив за безбройни тълкувани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР