Предстои провеждането на нов конкурс за патрулни кораби на ВМС,

...
Предстои провеждането на нов конкурс за патрулни кораби на ВМС,
Коментари Харесай

Подготвя се нов конкурс за патрулни кораби на ВМС

Предстои провеждането на нов конкурс за патрулни кораби на Военноморски сили, откакто предходният се провали. Проектът за капиталов разход във връзка със градежа на многоцелеви модулен патрулен транспортен съд за потребностите на Военноморски сили, е направен. Разходът е поправен и са прибавени пари за Данък добавена стойност, което беше главната причина предишния път да остане единствено една оферта, а и най-после и тя да не може да бъде осъществена. Това заяви командирът на бойния ни флот контраадмирал Митко Петев на формалната гала за 102-годишнината от основаването на подводното корабоплаване в България.

Според него този път всички рекомендации са изпълнени и следва планът да бъде признат на Съвета по защита идната седмица, а по-късно да бъде прегледан на съвещание на Министерски съвет и възложен за гласоподаване в Народното събрание.

Корабите за Военноморски сили няма да изостанат от другите планове – няма опция за това, и трите плана ще бъдат осъществени по едно и също време, сподели още контраадмирал Петев. Церемонията се организира пред обновената постройка на Щаба на флота. Надявам се, както честваме възобновяване на една красива постройка, да може да честваме и възобновяване на подводното корабоплаване, съобщи командирът на Военноморски сили. Той благодари на Министерството на защитата за новия хеликоптер “Дофин”, който се чака да кацне до 18 месеца в авиобаза “Чайка”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР