Предстои последният за сезона концерт на Камерния оркестър Дианополис“ в

...
Предстои последният за сезона концерт на Камерния оркестър Дианополис“ в
Коментари Харесай

Музикално пътешествие до Словакия с Камерния оркестър „Дианополис“ в Ямбол

Предстои последният за сезона концерт на Камерния оркестър „ Дианополис “ в Ямбол. Поканени са всички фенове на класическата музика, които ще се насладят на странствуване до дребната, само че живописна и красива Република Словакия , което ще стартира в 11:00 часа на 2 юли, в зала „ Съвременност “ на Културно-информационен център „ Безистен “.

За да показват културата и фолклора на тези земи , богати с антична история и приказни крепости , в музикалната стратегия ще бъдат показани словашките композитори Еуген Сухон (1908-1993) и Иля Зеленка (1932-2007). Публиката ще се наслаждения и на обичани български творби от Марин Големинов (1908-2000) и Георги Златев – Черкин (1905-1977).

Интересен акцент в програмата ще бъде препратката към бароковата традиция на известния словашки пианист Петер Брайнер (род. 1957), аранжирал някои от най-емблематичните песни на „ Бийтълс “ в жанр кончерто гросо.

Словашката цигуларка Мартина Бохуничка и концертмайсторът на Камерен оркестър „ Дианополис “ Красимира Султанова ще бъдат солисти. Гост-диригент ще бъде Цанислав Петков , който и преди е дирижирал оркестъра.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР