Предстои кметът Тихомир Янакиев да организира среща с туристическия бизнес

...
Предстои кметът Тихомир Янакиев да организира среща с туристическия бизнес
Коментари Харесай

С обновена инфраструктура и нови паркинги Созопол посреща туристи през Сезон 24

Предстои кметът Тихомир Янакиев да провежда среща с туристическия бизнес и представители на институциите

С чисто нова инфраструктура и нови паркинги Созопол ще посрещне туристи през новия сезон. В момента тече ударна подготовка за Лято 24. Съвсем скоро кметът Тихомир Янакиев ще провежда среща с бизнеса, с цел да обсъдят всички елементи към идния сезон. На нея ще бъдат поканени представители и на всички институции. 

„ Каквото зависи от Общината – вършим го. В момента се намираме в промеждутъчен интервал. Собственици на хотели и къщи за посетители приготвят обектите си. Сега сме в развой на избор на компания за сметопочистване в Созопол и се надяваме да няма земетресения. Всяко начало е мъчно, само че имам вяра, че който и да завоюва публичната поръчка, ще се погриби градът ни да е чист и привлекателен “, изясни Тихомир Янакиев. 

Очаква се напълно скоро първият стадий от главния ремонт на ул. „ Виа Понтика “ в Буджака да завърши. Туристите ще бъдат прелестно сюрпризирани от новия му тип, увери кметът. В града ще има и нови паркинги, които ще облекчат казуса с паркирането. Очаква се ремонтът на моста на река Равадинска също да завърши до края на април. 

Започнаха и археологическите разкопки на терена, където ще се строи автогарата в Созопол. Те са по искане на Минстерството на културата и се извършват от екип на Археологическия музей в морския град, с началник Димитър Недев. 

До момента е направено Инженерно-геоложко изследване, което е посочило, че бъдещата постройка ще се намира в зона на късен насип на провлака сред остарелия и новия град. Съгласно мнението на  Министерството на културата всички действия по застрояване, благоустрояване, консервация и реституция, се предхождат наложително от археологически изследвания на терена. 

Резултатите от тях се одобряват от експертна комисия, назначена от министъра на културата.

В мнението на министерството е посочено още, че античният бунар, който се намира в парцела, би трябвало да се запази и да се експонира в новата постройка.

След разкопките ще стане ясно дали на терена има и други археологически находки, които би трябвало да се запазят и покажат по подобаващ метод. Тяхното място в автогарата ще бъде планувано в плана, който ще се изготви след одобряването на дейностите по разкопките от министерството. 

То има условие в плана за постройката наложително да има и част „ Озеленяване “.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР