Предстои изготвянето на съдебно-технически експертизи на асансьора, който пропадна в

...
Предстои изготвянето на съдебно-технически експертизи на асансьора, който пропадна в
Коментари Харесай

Как да разберем, че един асансьор не е поддържан

Предстои правенето на съдебно-технически експертизи на асансьора, който пропадна в болница "Света Анна " във Варна. Осем души пострадаха, най-сериозно е ранена една жена, която е с изкълчване на коленните стави и остава на лекуване в болничното заведение.

Асансьорът е в употреба от близо 40 години. Поддържан е постоянно и има документ, че е в редовност. Каква е повода за случая разяснява в утринния блок на Bulgaria ON AIR основният секретар на Българската асансьорна организация Николай Маринков.

"Не е трябвало въобще да могат да се качат в този асансьор толкоз доста хора и той да тръгне. Той не дава отговор на условията за сигурност. В същия вид асансьор се случи случая в "Майчин дом ". За 8 години не са обезопасени тези асансьори с едно най-обикновено претоварващо устройство ", съобщи Маринков. По негови думи този асансьор е създаден от Държавния асансьорен цех, който е затворен през 1994 година и има ясна инстукция, която споделя според от това защо се употребява асансьорът, на каква периодичност би трябвало да се вършат дребни, междинни и финансови поправки.

Той добави, че от 90 000 асансьора, създадени от този цех по тази директива, нито един от тях не е ремонтиран по нея. Според него машината не би трябвало да се счупи, в случай че е следвана инстукцията на производителя.

"Никой от нас не кара автомобил на 40 години, нито има пералня или тв приемник на 40 години. Това е техика, която си е изживяла времето. По-важното е, че това са асансьори, които даже да бяха поддържани съвършено, те нямат голям брой уреди за сигурност и би трябвало да се вземат ограничения ", съобщи Маринков.

Той посъветва да не се качваме в асансьор, който ни наподобява подозрителен. Ако е гръмък, с ръчни порти и с явно ужасяващ тип - това е знак, че не е поддържан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР