Предстои финализирането на териториалните планове за трите въглищни района в

...
Предстои финализирането на териториалните планове за трите въглищни района в
Коментари Харесай

Сандов: Териториалните планове за въглищните райони през юни ще бъдат подложени на обсъждане

Предстои завършването на териториалните проекти за трите въглищни региона в България - Стара Загора, Кюстендил и Перник, като през юни те ще бъдат подложени на разискване със заинтригуваните страни. Това разгласи вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов:

" След което да отидат за утвърждение и след лятото да стартират да се употребяват и парите от Фонда за обективен преход, които пари са точно за основаване на нови благоприятни условия в стопанската система, основаване на нови благоприятни условия за работещите в този бранш, с цел да няма никакви разтърсвания от социалноикономическа позиция. Тези райони в действителност имат доста положителни предпоставки за различно развиване отвън въглищния бранш ".

Сандов посочи, че концепцията е да бъде открита нова работа на хората от въглищния бранш, която да е със същото или по-високо заплащане.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров прикани да бъде направен народен проект за обективен зелен и цифров преход:

" Ясен проект, който да покаже по какъв начин координираме и комбинираме всички вероятни политики и тактики в областта на околната среда, промишлеността, енергетиката. Т.е. всички тези браншове, които по един или различен метод сега или в близко време ще изпитват доста по-силни проблеми. Шансът ни е, че пред България стоят едни 25 милиарда евро.

Всичките вероятни европейски средства да ви кажа, които идващите 5-7 години, които България има право да получи, освен това грантовата част единствено, без заемната, която може да добави още 5 милиарда през Плана за възобновяване, с които ние можем да създадем този зелен и цифров преход обективен ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР