Предстои да се прекратят 7-8 плажни концесии заради нарушения през

...
Предстои да се прекратят 7-8 плажни концесии заради нарушения през
Коментари Харесай

Спират 7-8 плажни концесии заради нарушения

Предстои да се прекратят 7-8 плажни концесии поради нарушавания през лятото. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова пред " Дарик ".
„ Когато имаме повтаряеми нарушавания две следващи години, може договорът за концесия или наем да бъде преустановен. Най-честите нарушавания това лято бяха свързани с неналичието на спасители и с използването на по-голяма повърхност от утвърдената за преместваеми обекти, а някъде липсваха и указателни табели. Но като цяло общият брой на нарушаванията понижава спрямо предходната година “, сподели още Ангелкова.
Тя уточни, че повече българи се ходили в Турция през лятото, в сравнение с противоположното. „ Над 200 хиляди българи са посетили турската страна през летните месеца, а 180 хиляди турци са посетили България. Но Турция ни е един от главните пазари за зимен туризъм, тъй че нещата се изравняват на годишна база. Подобна е обстановката и с Гърция “, разяснява министърът. Тя изясни, че и тази година Слънчев бряг е българска дестинация номер едно за задграничните туристи.
Ангелкова съобщи, че се работи по насърчаването и на детския туризъм. „ Всяка година изпращането на деца в детските лагери нараства. В момента сме основали работна група, която създава съответни условия особено за детските лагери, тъй като сега те попадат в общата хипотеза‚ места за настаняване “. Искаме в допълнение да увеличим интереса към тях “, изясни тя.
Във връзка с резултата от наемането на задгранични служащи в туризма, Ангелкова уточни, че той е огромен. „ Улесняването на разпоредбите за наемането на служащи от трети страни усили заетостта в бранша. Само за това лято, според данните, които имаме от Агенцията по заетостта, над 7 700 сезонни служащи са били заети “, сподели още тя и изясни, че това са хора, които работят на празни работни места, на които български жители не желаят.
„ Градският туризъм в София тази година има взрив. Усилията, които Столична община ползва и във връзка с привличане на ниско тарифни самолетни компании, и по възобновяване на разнообразни монументи на културата дава своето отражение. Почти 15% е растежът на този вид градски туризъм “, разяснява Ангелкова. Тя съобщи, че се работи интензивно и по подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата за 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР