Предстои да бъдат предложени за обществено обсъждане промени в Наредба

...
Предстои да бъдат предложени за обществено обсъждане промени в Наредба
Коментари Харесай

Предлагат промени в наредбата за безопасността на детските площадки


Предстои да бъдат препоръчани за публично разискване промени в Наредба номер 1 за изискванията и реда за устройството и сигурността на площадките за игра . Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по време на парламентарния надзор в отговор на депутатски въпрос за сигурността на детските площадки в България.

По думите на Караджов през 2021 година е изработен обзор по използването на условията на тази разпоредба, като е направено предложение за промени, което тази година е в съгласие с директно прилагащите наредбата институции. Предстои след наново координиране на измененията с подписващите наредбата ведомства планът да бъде оповестен за публично разискване, сподели министърът.

Караджов отговори и на въпрос на Николина Ангелкова от ГЕРБ-СДС за строителството на мостове.

Изграждането на мостове над Дунав може да бъде финансирано както от бюджета, по този начин и с евросредства , сподели той. По думите му е доста рано да се пита от кое място ще пристигна финансирането, само че въпреки всичко уточни като вероятен източник на финансирането държавния бюджет. Освен това, партньорството по европейските стратегии също стои на масата, тъй като когато има свързани няколко страни в Европейския съюз, има по този начин нареченото Connecting Europe, по което да получим в допълнение финансиране, сподели министърът.

Караджов заяви също, че през вчерашния ден е имал среща с министъра на превоза и инфраструктурата на Гърция , на която е реализирано единодушие, по самодейност на България, да има тристранна среща с присъединяване и на Румъния , с цел да се обсъдят тези въпроси и да им се даде " бърз старт ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР