Предстои 10-ото юбилейно издание на Фестивал на виното и културното

...
Предстои 10-ото юбилейно издание на Фестивал на виното и културното
Коментари Харесай

Стара Загора посреща 10-ото юбилейно издание на Фестивал на виното и културното наследство Августиада

Предстои 10-ото юбилейно издание на Фестивал на виното и културното завещание – , проведен от Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора. Събитието ще събере представители от 35 изби и производители на храни от 23 до 25 септември навън, на Античната улица в центъра на града.
Събитието ще стартира с дефиле, предвождано от кандидатките за влиятелното звание Царица на „ Августиада “, както и участващите във фестивала изложители, изявени готвачи от заведенията за хранене на Стара Загора и ученици на Професионална гимназия за публично хранене „ Райна Княгиня “, фолклорна група от Народно читалище „ Св. Климент Охридски “, Държавен куклен спектакъл Стара Загора, Общинският духов оркестър и уредниците. Кулминацията му ще бъде формалното разкриване на „ Августиада “ на сцена на Античната улица в 18:30 ч.
“Не мога да допускам, че изминаха 10 години от концепцията ни за основаването на Фестивала на виното и културното завещание Августиада. Стара Загора е град с богата 8000-годишна история, другите култури са оставили своя отпечатък и до през днешния ден, а виното, което се прави в района, е на международно равнище. Искаме да покажем това на всички гости от града, района и от чужбина, които чакаме да дойдат и да станат част от този същински празник на духа и виното ”, показа Галина Нифору, шеф на Оинорама консултинг и един от уредниците на Августиада.
Олег Стоилов, Председател на Търговско-промишлената палата Стара Загора и уредник на фестивала, също показа вълнението си. “Целият бизнес на Стара Загора оказва помощ и тази година за едно незабравимо издание. Това е едно от емблематичните събития за града ни, а тази година Турция е страна-партньор и чакаме доста гости, които турските туроператори ще доведат на Августиада. ”
По традиция ревюто е място за среща на най-хубавите мазета на България, а забавни и нови кулинарни артикули ще бъдат за първи път показани пред посетителите. Фестивалът има неповторима атмосфера, която е в синхрон и с посланията на “Нощта на изкуствата ” в града.
В рамките на първия ден на “Августиада ” ще бъде определена и “Царица на Августиада ” – купа, която ще носи онази млада дама, избрана от журито за дипломат на духа на фестивала. Миналогодишната носителка на купата – Жанита Христова, и нейната подгласничка – Преслава Дончева, участваха в снимането на промоционалния клип на Българската асоциация на производителите и експортьорите на вино за Китай, Япония и Южна Корея, представяйки почтено страната ни.
Културната стратегия ще продължи в трите фестивални дни, а на специфична Гала вечеря „ Августиада 2022 “ в шатра на терасата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “, пред защити посетители ще бъдат показани виновност от „ Августиада “ и Балканския винен конкурс.
В последния ден на фестивала ще бъдат оповестени и наградените виновност на „ Августиада 2022 “. За влиятелните оценки се борят над 250 виновност, които публиката избира. Vox Poluli, Vox Dei (Глас национален, глас Божи) е мотото на фестивала. Записването към момента тече.
Билетите за посещаване са 10 лева за един ден и 15 лева за два и три дни.
Юбилейното издание на “Августиада ” се радва на необятен медиен интерес от страна на районни и национални медии. Медийни сътрудници на изданието са: Списание Твоят Бизнес, winebg.infо, вестник “Долина ”, , Andrey Andreev photography, ,, , , , , , , , , , , , , .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР