Представяме ви няколко важни съвета, които ще са ви от

...
Представяме ви няколко важни съвета, които ще са ви от
Коментари Харесай

Малки тайни за приготвянето на вкусна риба

Представяме ви няколко значими съвета, които ще са ви от изгода, с цел да приготвоите вкусна риба:

За да бъде пържената ви риба по-сочна и приетна да ядене, преди да я поднесете, леко я намажете с парче масло.
Ето за какво в ресторанта всяка риба е ароматна и сочна
Рибата е скъп хранителен артикул за човешкото здраве. За страдание, не вички се отнасят към нея с особена обич и постоянно избират да...
Прочети повече
Пържената риба ще бъде по-вкусна, в случай че преди пържене я накиснете в мляко за 10 минути. После я потопете в брашно и я пържете в добре нагорещена лой. Покрийте тигана с извърнат гевгир, с цел да не пръска олиото. Така рибата ще се изпържи в действителност добре.

Без значение какъв брой огромна е рибата, в случай че ще я печете, направете го в авансово загрята фурна. В случай че се опасявате, че рибата може да се разпадне на части при приготвянето, осолете я петнадесет минути преди да започнете да я печете.

Ако пък варите рибата, ще познаете, че е подготвена, когато перките й се отделят елементарно. Пържената риба пък е подготвена, в случай че когато я натиснете с лъжица, от нея тече транспарантен сок. Недейте да пържите рибата, до момента в който е замразена, тъй като ще остане сурова от вътрешната страна. Размразете я преди този момент, само че не го правете в микровълнова, а в съд със студена вода.

Не би трябвало да се пие студена вода след потреблението на риба и мазни ястия. Не съхранявайте рибата дружно с каквито и да било млечни артикули, тъй като те може да стартират да миришат на риба.
Как да подберем риба и морски блага?
Допреди век и половина-два морските блага са били налични единствено за жителите на бреговете. Днес, с помощта на технологиите з...
Прочети повече
Ако съдът, в който сте държали или готвили риба, продължава да мирише неприятно, изплакнете го с вода с оцет, с цел да изчезне миризмата. Херингата ще бъде нежна и мека, в случай че преди да я сготвите, я накиснете за малко в мляко.

Когато готвите морска риба, напръскайте я с оцет или лимонен сок преди термичната обработка – това отстранява мощната миризма. Ако пък желаете да сварите риба, първо направете зеленчуков бульон по същия метод, като за чорба.

Ако пък сте решили да приготвите желирана риба, първо сложете да се варят главите. Чак откакто минат двадесет минути пуснете и останалите части риба във врящия бульон.

Ако рибата е развалена, това се познава най-много по неприятната миризма. Нейната мускулна тъкан е повяхнала. Ако натиснете с пръст рибата, остава дупка. В случай пък, че я разрежете, изтича мътна течност с мехурчета.
Рибата в нашата диета
В здравословното хранене рибата е от огромно значение. Много хора избират многообразие от месо и домашни птици, а подценяват морскат...
Прочети повече
Ако замразената риба е с високо качество, тя ще има чиста повърхнина. Тя няма да има разкъсвания по кожата, кръвонасядания и охлузвания. Подкожната лой на такава риба е бяла и няма противен аромат.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР