Представителят на Уганда Джошуа Чептегей завоюва трета поредна световна титла

...
Представителят на Уганда Джошуа Чептегей завоюва трета поредна световна титла
Коментари Харесай

Джошуа Чептегей с трета поредна световна титла на 10 000 м

Представителят на Уганда Джошуа Чептегей завоюва трета поредна международна купа на 10 000 м в кариерата си, откакто победи в дисциплината на продължаващото в Будапеща състезание. Той се трансформира в четвъртия мъж в историята, който печели три поредни международни корони на 10 000 м .

 Джошуа Чептегей.

„ Много съм разчувствуван и горделив от това, че съумях да печеля моята трета международна купа. Това бе най-хубавият вероятен метод за свършек на сезона. Това може да е последното ми международно състезание – тъкмо поради това този орден значи даже повече “, сподели Чептегей.

На финала във хвърлянето на чук при мъжете, канадецът Итън Кацберг сграбчи изненадващо златото с 81.25 м. Среброто отиде при Войчех Новицки от Полша с 81.02, а трети остана унгарецът Бенце Халас.

В други дисциплини, британката Катарина Джонсън-Томпсън отбрани купата си в седмобоя, до момента в който представителката на Сърбия Ивана Вулета ликува в скока на дължина при дамите с персонален резултат от 7.14 м при петия й опит. Американката Тара Дейвис-Удхол се задоволи със сребърния орден, а бронзът бе за Алина Ротару-Котман от Румъния. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР