Представителите на Федералния резерв са предпазливи оптимисти по отношение на

...
Представителите на Федералния резерв са предпазливи оптимисти по отношение на
Коментари Харесай

Фед все повече се надява да избегне рецесията в САЩ

Представителите на Федералния запас са внимателни оптимисти във връзка с ръководството на инфлацията, без да се провокира икономическо напрежение.

Те се стремят към “ “, като не покачват прекалено лихвените проценти, само че въпреки всичко се стремят да реализират равнище на инфлация от 2%.

Представителите възнамеряват да запазят лихвените проценти на съвещанието си през септември и вероятно да ги покачат малко по-късно, в случай че е належащо.

Този метод е от решаващо значение за наследството на ръководителя Джером Пауъл. Те обаче се притесняват да не прекратят прибързано акцията си за стягане на кредитирането заради минали подправени сигнали за дезинфлация.

От март 2022 година насам Фед увеличи референтната си рента 11 пъти. Неотдавнашните отчети демонстрират признаци на затихване на инфлацията с по-бавно повишаване на цените и изстудяване на пазара на труда.

Тежестта е върху постъпващите данни, с цел да се обоснове по-нататъшно повишение на лихвените проценти. Някои чиновници на Фед, като президента на Фед в Ню Йорк Джон Уилямс, считат, че паричната политика е в добра позиция.

Макар че в прогнозите има неустановеност, инфлацията продължава да буди безпокойствие, а ястребите на политиката се застъпват за евентуално покачване по-късно тази година.

Въпреки това се упорства за внимателен метод, с цел да се избегне намаляване на икономическата интензивност. Инвеститорите не чакат покачване на лихвените проценти този месец, само че възможностите са изравнени за покачване в края на октомври или началото на ноември.

За сполучливото меко приземяване Фед чака продължаващо закъснение на пазара на труда и на търсенето. Въпреки по-силните от предстоящото доклади през последното тримесечие се чака закъснение на производството.

Фед е изправен пред предизвикването на ниското доверие в прогнозите си, като в същото време би трябвало да резервира опцията за по-нататъшно стягане заради задържащата се инфлация. Те са решени да избегнат историческата неточност на прекалено стягане в криза при битката с инфлацията.

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР