Представителите на членовете на Съвета за сигурност на ООН ще

...
Представителите на членовете на Съвета за сигурност на ООН ще
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН на среща с Доналд Тръмп следващата седмица във Вашингтон

Представителите на членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ще пътуват за Вашингтон, с цел да се срещнат с американския президент Доналд Тръмп идната седмица, предадоха ДПА и Ройтерс, като се позоваха на задачата на Съединени американски щати в международната организация.

Пътуването е проведено от непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли . Посланиците на 15-те страни членки на Съвета за сигурност ще имат проведен от Белия дом работен обяд с Тръмп в понеделник. Освен въпросите за Северна Корея и Сирия се чака на срещата да бъдат наранени тематиките за бюджета на Организация на обединените нации и мироопазващите интервенции по света. Това е втората сходна среща за девет месеца. 

Предишното посещаване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във Вашингтон за среща с Тръмп беше през април. По време на визитата във Вашингтон Хейли също по този начин възнамерява да покаже на своите сътрудници части от оръжия, които съгласно нея Иран е дал на бунтовниците хуси в Йемен. По този метод Съединени американски щати ще се опитат да подсилят причините си за предприемане на дейности от Организация на обединените нации против Иран. Миналия месец Хейли показа материалите във Вашингтон и упрекна Иран, че въоръжава хусите в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР