Представители на социален център, фолклорен състав и граждани с нерешени

...
Представители на социален център, фолклорен състав и граждани с нерешени
Коментари Харесай

Социални, здравни и културни въпроси поставиха граждани на варненския зам.-кмет Павел Попов

Представители на обществен център, фолклорен състав и жители с нерешени проблеми в опазването на здравето, дератизацията и дезинфекцията  посетиха първата приемна на заместник-кмета на Община Варна Павел Попов през вчерашния ден.

От комплекса за обществени услуги,  който се стопанисва от неправителствена организация, описаха за активността и услугите, които се оферират в дневния център за младежи с увреждания. Те се обитават в общинско помещение в бл. 67 в кв. „ Чайка “ и желаеха подпомагане, с цел да се ремонтират в допълнение предоставените им пространства от към 200 квадратни метра. Самият център провежда лична акция, посредством която ще се оборудват пространствата. От сдружението желаеха още да се възроди публичният съвет по обществени действия към кмета един път месечно, с цел да могат представителите на разнообразни обществени услуги в града да срещат управлението на общината с проблемите си. Заместник-кметът Павел Попов съобщи, че следва да се вземе решение по въпроса за основаване на такива цивилен препоръки по водещите политики в общината, с цел да се чува гласът на хората и политиките на общината да са съобразени с това.

На приемната бяха и представители на фолклорен отбор „ Гергана “, които желаеха подпомагане и поддръжка от общината за обезпечаване на пространства за тренировки и благоприятни условия за финансиране на активността им посредством плановете в сфера „ Младежки действия “ към дирекция „ Образование и юношески действия “ на Община Варна. Фолклорен отбор „ Гергана “ поддържа 60 актьори – оркестър, хор и танцов състав. При тях танцуват студенти от огромна част от университетите в града. Заместник-кметът Попов се ангажира със подпомагане от страна на Община Варна.

Създателят на първата брейк-формация от Варна „ Крейзи форс “, основана преди повече от 30 години, се обърна към кмета Попов с молба да употребява залата за подготовки в Младежкия дом. В момента децата танцуват в читалището в кв. „ Владислав Варненчик “, което, по думите му, е неловко за фамилиите на трениращите. Попов го увери, че в най-скоро време ще има позитивно развиване по казуса.

По време на приемната се разиска и сигнал от етажна благосъстоятелност в кв. „ Аспарухово “ по отношение на стерилизация и дератизация на частни обекти от общинското дружество „ Дезинфекция, дезинсекция, дератизация - Варна ”. Подаден беше и сигнал за нередности  в едно от общинските ДКЦ-та, който следва да бъде тестван и по-късно да се изнесат резултатите от него.

Следващият приемен ден на заместник-кмета Павел Попов е 25 януари 2024 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР