Представители на Районната колегия на фармацевтите в Пазарджик се срещнаха

...
Представители на Районната колегия на фармацевтите в Пазарджик се срещнаха
Коментари Харесай

Фармацевти искат помощ за денонощна аптека в Пазарджик

Представители на Районната гилдия на фармацевтите в Пазарджик се срещнаха с кмета на града Тодор Попов, с цел да изискат помощ за разкриването на денонощна аптека. Доскоро в районния център имаше единствено една с непрестанен режим на работа, само че непостижимите разноски са принудили притежателя да приключи нощните смени. Така сега нощем може да се разчита на единствения вендинг автомат, в който обаче е позволено да се оферират стеснен подбор от лекарства и консумативи.

По време на диалога фармацевтите са споделили, че след ковид-кризата, войната и инфлацията бизнесът им понася тежки удари. Хората в града и близките села се нуждаят от денонощна аптека, само че за компаниите от този отрасъл е непостижимо да поемат разноските за нощен труд. Затова те търсят поддръжка от Общината.

Как може да бъде осъществена концепцията, ще се разисква през идващия месец, когато следва втора среща по тематиката. Дотогава фармацевтичните компании ще преценяват каква е готовността им да обезпечат квалифицирани фрагменти за нощни наряди. Идеята е Общината да поеме разноските за тях за цялата 2023 година.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР