Представители на ръководството на ПП ГЕРБ провеждат брифинг в централата

...
Представители на ръководството на ПП ГЕРБ провеждат брифинг в централата
Коментари Харесай

ГЕРБ: Веселата компания на ПП поръчваше и сега идва сметката

Представители на управлението на Политическа партия ГЕРБ организират брифинг в централата на партията.

" Ще разгледаме деликатно числата в бюджета, с изключение на чисто финансово-икономическата част, която сътрудниците ще показват, по-късно ще направя политическо резюме ". С тези думи стартира водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Служебният министър председател показа бюджет с 6% недостиг от Брутният вътрешен продукт. Това са почти 12 милиарда лв.. Този голям недостиг е вследствие на политическата рецесия, почнала през лятото на 2020 година - в деня, в който влязохме в ИЕРЕМ 2. Вижда се, че държавният дълг ще нарасне близо двойно до 70 милиарда до края на 2025 година За идващите 3 години ще платим единствено за лихви по прогнозите на Донев над 4,5 млн. - колкото две автомагистрали " Хемус " или да ремонтираме всички учебни заведения в България.

Бюджетът съдържа скрити дефицити - разноските за напредък са лимитирани, средствата за обучение понижават като дял от Брутният вътрешен продукт - от 4,4 до 4,1%. Същото се случва с разноските за опазване на здравето, обществени помощи и компенсации. Инвестициите по националния бюджет са на санитарния най-малко ", съобщи Деница Сачева.

Според нея прогнозите за стопански напредък са прекомерно оптимистични. " МВФ понижи двойно прогнозата си, като оцени вероятния напредък до 1,4% от Брутният вътрешен продукт, а Българска народна банка позволява напредък от 0,4%. Справянето с подобен недостиг ще бъде извънредно мъчно. Свиването на недостига без да се пипат налози, може да става с не повече от 1% на година, това ще обезсмисли референдума за еврозоната - тъй като не отговаряме  на нито един. Трябва или да се подвигат налози, или да се отсрочи влизането в еврозоната ", съобщи тя. Делян Добрев съобщи, че в тази трагична обстановка няма лесни решения.

" Трябва огромно болшинство в Народното събрание, с цел да се вземат непопулярни решения. Веселата компания от Политическа партия докара страната до сметката, която получихме през вчерашния ден от Министерството на финансите. Ние предупреждавахме, че това ще се случи още от 22 януари 2022 година Казвахме неведнъж, че тегленето на задължения е капан за всяко държавно управление ", уточни той.

От своя страна Красимир Вълчев съобщи, че има структурни проблеми и скрити дефицити.

Десислава Атанасова изясни, че с Политическа партия има над 30 общи закона, които не са лишени от наличие. " Имаме спор по законодателните техники, както и по логиката на самите закони и по тяхното навременно приемане. Нямаме спор, че имаме потребност от работещо Народно заседание. Изненадва ни, че на фона на всички тези сякаш доброжелателни диалози, както и тактиките за работещ парламент, през днешния ден тематиката е друга - сътрудниците от ПП-ДБ се връщат към мантрата за корупцията и желаят от ГЕРБ да се разграничава от някакви модели - ето го моделът, със Закона за бюджета.

Кой модел избират българите - сигурност и непоклатимост или серпантина от задължения, спрени Оперативна програма, никакви вложения, липса на ПВУ, освен това ориентирани средства от ПВУ към обществени заплащания. Цената е 12 милиарда недостиг. Популизмът би трябвало да завърши и да споделим дружно отговорността. Много ясно се вижда разликата сред нас и тях. Огромна дупка в бюджета - това наследихме от ръководството, в този момент би трябвало да търсим благоприятни условия по какъв начин да се оправим ", акцентира тя.

Бойко Борисов заяви, че Политическа партия -ДБ си карат по инерция.

" Бях упрекван от служебното държавно управление преди 10-15 дни за числа, които оповестиха, само че към този момент пред вас стои публично закона за бюджета ", разгласи Бойко Борисов.

По думите му дългът ще стане 70 милиарда. " Обръщам се към " Възраждане " - случката е, че 2.2 милиарда ще отидат за лихви в непознатите банки ", добави Борисов. Това ни чака за всеки, който споделя, че може и желае самичък да ръководи.

" Днес към този момент трябваше да имаме отговор от партията на Промяната, с кой желаят и от кой чакат поддръжка, тъй като от всички, значи, че нямат никакво желание да го вършат. След като не желаят да конкретизират кои са всички започваме да четем бюджета "

" В деня, в който президентът излезе с вдигнатия пестник, ние ви вкарахме в най-бялата организация - Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната ".

От всички изпълнени критерии, в този момент няма нито един изпълнен аршин, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР