Представители на Прокуратурата на Република България участваха в 12-ата среща

...
Представители на Прокуратурата на Република България участваха в 12-ата среща
Коментари Харесай

Представители на Прокуратурата България участваха в среща на Мрежата на правоприлагащите органи към Антикорупционната мрежа за Източна Европа и Централна Азия

Представители на Прокуратурата на Република България участваха в 12-ата среща на Мрежата на правоприлагащите органи към Антикорупционната мрежа за Източна Европа и Централна Азия (ACN LEN), която се организира в интервала 19-21.10.2022 година в Истанбул, Турция.

Във форума, проведен от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), участваха представители на повече от 26 страни в Европа и Азия, измежду които Ивайло Ангелов – прокурор в Апелативна прокуратура-София и Михаела Райдовска – прокурор в Софийска градска прокуратура.

Антикорупционната мрежа за Източна Европа и Централна Азия поддържа промените, ориентирани към битка с корупцията, и предизвиква обмена на опит и положителни практики сред страните от ACN, в съдействие със страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Основната цел е подпомагането на практикуващи прокурори и проверяващи органи да покачат потенциала си и подобряването на професионалните контакти в целия район на ACN, нужни за дейно следствие на комплицирани трансгранични случаи на корупция. 

На срещата в Истанбул се разгледаха водещите трендове, провокации и опит при откриване и следствие на корупция, обвързвана с пандемията от Ковид-19 и други изключителни обстановки. Дискусиите бяха съсредоточени върху различните източници за откриване на корупционни закононарушения, междуведомственото съдействие, ролята и съдействието с лицата, подаващи сигнали за корупция и проверяващите публицисти. 

Сред обсъжданите тематики бе следствието на корупционни закононарушения при изключителни публични поръчки – за защитни средства при пандемията, здравно съоръжение и др. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР