Представители на партия Възраждане са нахлули в столичната болница Майчин

...
Представители на партия Възраждане са нахлули в столичната болница Майчин
Коментари Харесай

Възраждане нахлу и се опита да кадрува в Майчин дом

Представители на партия " Възраждане " са нахлули в столичната болница " Майчин дом ", с цел да търсят пояснения за промени в управлението на лечебното заведение.

От там оповестяват, че рано в петък сутринта хора от партията на Костадин Костадинов са влезнали в болничното заведение, като даже са затруднили " естественото даване на медицински грижи ". Те са се намесили в решението на " съответен трудово-правен въпрос ".

Става въпрос за освобождението на доктор Елина Георгиева-Иванова като краткотрайно изпълняващ длъжността на шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване. На нейно място краткотрайно беше назначен доцент Емил Кържин, който ще управлява клиниката до провеждането на нов конкурс.

Според управлението на " Майчин дом " тематиката се употребява за политически цели.

" Подобни партийни акции са срещу ползите на лекарите, акушерите, всички чиновници, и несъмнено, против ползите на нашите пациенти. Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване продължава работа, спазвайки най-високите медицински стандарти ",се споделя в тяхна позиция.

От лечебното заведение прецизират, че към доктор Георгиева-Иванова са отправени четири други предложение за работа в клиниката, които тя не е приела. По-рано в отбрана на отстранената началничка се организираха митинги, проведени от профсъюз " Защита ". Демонстрантите желаеха оставката на шефа на болничното заведение доктор Иван Костов.

" Съветът на шефовете и ръководителите на всички клиники и звена на „ Майчин дом “ единомислещо се опълчват на тези опити за офанзива и политизиране на случая. Призоваваме за преустановяване на злонамерената акция против най-голямата акушеро-гинекологична болница на България в името на живота и здравето на хилядите дами и девойки, наши пациенти ", написа още в позицията на " Мачин дом "

Миналата седмица въпросът беше разискван и в здравната комисия в Народното събрание. Там служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев заяви, че в болничното заведение тече одит, само че Агенцията за държавна финансова ревизия не е установила нарушавания. Очаква се министърът да показа резултатите от инспекциите на идващото съвещание на комисията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР