Представители на Обединени патриоти - от ВМРО и НФСБ, заявиха

...
Представители на Обединени патриоти - от ВМРО и НФСБ, заявиха
Коментари Харесай

Патриотите ще подкрепят Борисов за Конституцията, но само с техните искания

Представители на Обединени патриоти - от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, обявиха пред Нова, че могат да поддържат препоръчаните от ГЕРБ (от техния ръководител Бойко Борисов) промени в Конституцията, само че сложиха и условия - да бъдат подкрепени и техните претенции.

" За де се внесе предлагането за нова Конституция и привикване на Велико национално заседание трябват 120 подписа. Що се отнася до Вътрешна македонска революционна организация, те могат да бъдат положени единствено в случай че в този план залегнат концепциите, за които ние и НФСБ приказваме - наложително гласоподаване, гарантиране на фамилията като съюз сред мъж и жена, връщане на донаборната работа, както и просветителният ценз при гласоподаване. " Това съобщи евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

Броят на депутатите би трябвало да бъде понижен. Когато е писана тази Конституция, популацията на България е било на 9 млн. души, в този момент е доста по-малко, добави той.

" Много е значимо обаче и по какъв начин се избират депутатите - в случай че се избират на почтени избори тогава има значение и техния брой, в случай че се избират в махалите с купени гласове, тогава няма значение какъв брой ще са. Има значение кой ще ги избере, по тази причина ние ще настояваме гласуващите да имат учебен ценз ", акцентира Джамбазки.

Председателят на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов дефинира лансирането на предложенията като " нов метод " - " решителната крачка за опит на предоставяне на отговор на насъбраните публични упования ".

Предложенията за понижаване на броя на депутатите и самостоятелната конституционна тъжба са наши оферти то от дълго време, посочи Симеонов и сподели, че ще ги поддържат. " Настояваме единственият формален език да остане българският и обичайното изповедание да си остане православието. Ще подкрепим и сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация за учебен ценз. "

" Ще се борим и за увеличение на пенсиите, тъй като не престават да са най-ниските в Европейски Съюз ", сподели Симеонов.

" Има неща за които няма да допуснем компромис. Ще настояваме да се заложи да няма в допълнение възнаграждение за опазване на здравето, а обществените помощи да са против полагане на публичен труд, имаме предложение когато има закононарушения свързани с приватизация или концесиониране да нямат отминалост ", съобщи Валери Симеонов.

И двамата означиха, че предложенията занапред ще се разискват, защото концепциите на министър-председателя са достигнали до съдружните сътрудници единствено няколко часа по-рано и те не са имали опция да ги обсъдят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР