Представители на Министерството на отбраната и Военновъздушните сили посетиха завода

...
Представители на Министерството на отбраната и Военновъздушните сили посетиха завода
Коментари Харесай

Военното министерство инспектира производството на самолетите F-16 Block 70 за България

Представители на Министерството на защитата и Военновъздушните сили посетиха завода на Локхийд Мартин в Грийнвил, Южна Каролина, Съединени американски щати, където се сглобяват самолетите F-16 Block 70 , оповестяват от Министерството на защитата. Целта на визитата бе да се срещнат на място с хода на осъществяване на дейностите по контракта.

Към момента в разнообразни стадии на произвеждане се намират шест от самолетите, предопределени за Република България. Производството на самолетите се прави според графика, като първите два самолета – един F-16C Block 70 и F-16D Block 70 е планувано да бъдат приключени в края на месец юли 2024 година Тези два самолета ще бъдат употребени за образование на инженерно-техническия състав на Военновъздушни сили в Съединени американски щати.

Доставката на първите самолети в България се чака в края на месец март 2025 година По време на визитата делегацията следи и полет на F-16C Block 70, предопределен за Словакия.

Миналия месец Министерството на защитата предложи актуализация на Плана за развиване на въоръжените сили до 2026 година. Основните оферти са ориентирани към усъвършенстване на структурите на въоръжените сили поради предстоящата доставка на първите изтребители F-16 Block 70 през 2025 година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР