Представители на ГЕРБ окачествиха днешната като политическа чистка“, направена без

...
Представители на ГЕРБ окачествиха днешната като политическа чистка“, направена без
Коментари Харесай

ГЕРБ видя политическа чистка в смените в НАП и агенция „Митници“

Представители на ГЕРБ окачествиха днешната като „ политическа чистка “, направена без причини и без претекстове. На брифинг в централата на партията тези назначения бяха наречени „ скандални “.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев предизвести, че това може да докара до политически разтърсвания и до финансови такива.

„ Възлови организации, такива каквито са Национална агенция за приходите и „ Митници “, това е кръвоносната система на финансовия бранш. Ако приходите намалеят, това значи, че би трябвало да се тегли нов дълг, това значи, че влизаме в дългова серпантина, това значи, че отиваме към недостиг, който ще бъде доста по-висок “, сподели Ананиев. И добави:

„ Тогава ще би трябвало да се замислим дали отговаряме на всичките критерии от Маастрихт в подтекста на приемането на еврото и редица други значими, извънредно значими въпроси за българската страна “.

Ананиев сподели още на брифинга, че когато е бил длъжностен министър в първия длъжностен кабинет на президента Румен Радев, първото предпочитание на Радев е било той да уволни точно основните шефове на тези две организации, само че той изрично е отказал, като сложил изискване – или той или те.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР