Представители на четири парламентарно представени партии от 15-ти Многомандатен избирателен

...
Представители на четири парламентарно представени партии от 15-ти Многомандатен избирателен
Коментари Харесай

Част от партиите в Плевен се споразумяха за феърплей на изборите

Представители на четири парламентарно показани партии от 15-ти Многомандатен изборен регион – Плевен обявиха на среща в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен своето предпочитание за „ феърплей “ по време на предизборната акция във връзка изборите за нов Парламент, които ще се проведат на 2-ри октомври.

В срещата участваха представители на предизборните щабове на Политическа партия ГЕРБ, Българска социалистическа партия, ИТН и

Емил Инджиян от ГЕРБ-СДС сподели, че би било добре, участниците в предизборната акция даже да се спогодят за графици за прилагане на местата за лепене на плакати в Плевен, които в града са задоволително. Целта е да се избегне надлепване, разлепване, драскане по плакатите и всевъзможни сходни злоумишлени действия.

Свилен Атанасов от Българска социалистическа партия за България добави, че миналите голям брой предизборни акции са потвърдили, че плакатната война не носи никакъв позитив на която и да било политическа мощ.

„ В 21-ви век е повече от обикновено, в една от огромните предизборни акции да покажем, че представителите на главните политически сили можем да имаме европейски издържано и уважително един към различен държание “, сподели Свилен Атанасов.

Иван Янчев от Има Такъв Народ напомни, че на консултациите при кмета на Плевен даже е предложил да не се лепят плакати, а пропагандата да се организира посредством транспаранти.

Междувременно от Продължаваме промяната се причислиха към съглашението за „ феъплей “ с писмо до медиите в Плевен:

„ В отговор на покана за осъществяване на среща сред партиите, участващи в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година, Продължаваме Промяната декларира следното:

Кандидатите за народни представители от Продължаваме Промяната ще проведем почтена, транспарантна и положителна предизборна акция. Смятаме, че в идващото ръководство на България би трябвало да влязат млади, смели и способени хора, които да довършат започнатото от Промяната.

Продължаваме Промяната ще съблюдава закона, ще се бори за бистрота и честност в изборния развой, и на повдигнатите проблеми ще предлагаме решения.

Продължаваме Промяната няма да употребява старите похвати от предишното и по тази причина остро се противопоставяме на премахването на плакати на други партии, на нападките от персонално естество, и на незаконните практики като пазаруването на гласове.

Приканваме останалите партии да поемат същия ангажимент.

На 2 октомври избираме сред старите политики и смяната.

С почитание,

Продължаваме Промяната – Плевен “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР