Представители на 12 водещи университета и института от 11 страни

...
Представители на 12 водещи университета и института от 11 страни
Коментари Харесай

Медицинският университет в София е домакин на международен форум - Общество

Представители на 12 водещи университета и института от 11 страни се събират на среща в София, с цел да обсъдят методите за възстановяване на научноизследователската си активност.

Международната среща е по план „ Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe “, към Програма „ Хоризонт Европа “, а Медицински университет – София е определен за неин хазаин. Официалното разкриване ще се организира на 12 септември 2022 година, в 14:00 ч., в Аула „ Максима “ на УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “, на бул. „ Пенчо Славейков “ № 52А.

Целта на плана е да се увеличи равнището на професионално администриране и осъществяване на научноизследователски планове. Предвидени са лекции за възстановяване на кариерната политика посредством образование и създаване на мрежи от последващо потомство водачи, модернизиране на институционалните кариерни системи и повишение на компетентностите на експертите по трансфер на технологии.

Включено е и основаване на платформа за връзки с промишлеността, с цел да станат тези институции от Централна и Източна Европа привлекателни сътрудници за съдействие с развитите страни в Европа и света. На кръглата маса, проведена по време на срещата, са поканени представители на Министерството на образованието и науката, с които сътрудниците в консорциума ще обсъдят опциите за взаимна работа, за повишението на качеството на научноизследователската и планова активност.

Alliance4Life сплотява 12 проучвателен университета и института от 11 страни в Централна и Източна Европа: чешките Masaryk University – CEITEC и St. Anne’s University Hospital, словашкия Biomedical Research Center of the Slovak Academy of Sciences, полския университет Medical University of Lodz, хърватския университет School of Medicine – University of Zagreb, естонския University of Tartu, литовския Vilnius University, представителя на Латвия – Latvian Institute of Organic Synthesis, на Словения – University of Ljubljana, унгарския Semmelweis University, румънския университет Carol Davila University of Medicine and Pharmacy и Медицински университет – София.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР