Представете си, че седите и чакате на летището, когато изведнъж

...
Представете си, че седите и чакате на летището, когато изведнъж
Коментари Харесай

Летящото прасе, което спря самолетите на Хитроу

Представете си, че седите и чакате на летището, когато внезапно по високоговорителите се чува глас, който оповестява, че всички полети за деня са анулирани. Усещате всеобщо терзание измежду хората на аерогарата – какво ли толкоз ужасно може да се е случило, че напряко всички полети да се анулират. Но гласа продължава с изненадващата информация – повода не е гневна стихия, злополука или някакъв механически проблем, а летящо прасе.

 _85183245_hi018536501

Прасето на Pink Floyd прелита над Електроцентрала Батърсий

През 1976 Pink Floyd записват албума си „ Animals “, въодушевен от романа „ Animal Farm “ („ Фермата на животните “) от 1945. След като записите са подготвени групата се среща с екип дизайнери Hipgnosis, с цел да основат обложката на албума. По това време Hipgnosis са считани за едни от най-хубавите дизайнери в света като работят с AC/DC, ELO, Styx и Rainbow. Въпреки това всяко тяхно предложение е отхвърлено от бандата. Едно от тях е картина на младо момче, което влиза в спалнята на родителите си в миг, в които те са на шаблон.

След известно разсъждение басистът на групата Роджър Уотърс предлага на Абри Пауъл от Hipgnosis да употребяват за декор на обложката Електроцентрала Батърсий. По-късно Уотърс споделя за Rolling Stone: „ Винаги съм харесвал Електроцентрала Батърсий като архитектура. И смятах, че има добра алегорична връзка с Pink Floyd по това време. Първо, въпреки всичко е електроцентрала. И второ, постройката има четири крайници. Ако я обърнеш, е като маса. И има четири елементи, по една за всеки от членовете на бандата. “

Скоро групата се е сдобила с гигантско 12-метрово надуваемо прасе за идното си турне. Пауъл свързва двете и споделя в изявление „ Роджър и аз дружно гледахме Централата и си казвахме „ Да сложим прасето да лети сред комините “. Просто ей по този начин. “ фотосесията е бил нает професионален стрелец, които да простреля прасето, в случай че то тръгне да бяга (или отлита). Бандата избира 2 декември 1976 като ден за фотосите, тъй като тогава се чака времето да е относително ясно с малко облаци, което музикантите желаят, с цел да не наподобява небето „ скучно “.

 Joseph_Mallord_William_Turner_(British_-_Modern_Rome-Campo_Vaccino_-_Google_Art_Project

Модерен Рим, художник: Джоузеф Търнър

В този ден обаче, по незнайни за нас аргументи, прасето не се надува. „ Много се подразних, тъй като небето беше необикновено, като картина на Джоузеф Търнър. Но по някаква причина прасето не се надуваше. Все отново снимах станцията, тъй като небето беше необикновено. “

След няколко часа опити да надуят животното, бандата се предава и взема решение да опита още веднъж на другия ден. И когато пробват още веднъж, се получава безпроблемно. Прасето е закачено с известни страдания за най-южния комин на Централата, само че поради мощния вятър въжето, което държи балона на място, се къса и свинята постепенно потегля. Прасето е на независимост.

Когато прасето поема по курса си, всички осъзнават с смут, че този курс е право към летище Хитроу. В зародиша на последвалата суматоха, бандата прави това, което мнозина биха създали на тяхно място, съгласно Пауъл: „ Pink Floyd напусна мястото “.

Малко след случая, чиновниците на летището получават няколко известия от водачи във въздуха, че сред друго в небето лети голямо розово прасе. След като се твърдят, че тези известия не са смешка, чиновниците стопират всички полети. Идва полиция с хеликоптери, а по-късно и Кралските военновъздушни сили, с цел да оказват помощ със обстановката, само че до момента в който дойдат добичето към този момент го няма и никой не съумява да го откри.

Пауъл е задържан и отведен за разпит. Междувременно Floyd употребяват въздействието и контактите си, с цел да накарат всички радиостанции в страната да оповестят за изчезналия балон и дават телефон, на които всеки слушател, който има информация за него, може да се обади.

Разбира се, съвсем мигновено телефонът пламва от позвънявания, само че всички са смешки. До 9:30 вечерта, когато фермерът Кент (на към 65 километра от летището) звъни с думите „ Ти ли си индивидът, който търси прасе? “ След като му удостоверяват, той ядосано изяснява, че розовият балон е паднал върху земята му и сега плаши кравите. След като взима координатите на фермата, Пауъл дружно с полицията отива и прибира балона, който изненадващо е невредима от пътешествието си.

Още по-изненадващо, хората от Централата разрешават на групата да се върне и да снима още веднъж с изискването, че този път вземат и стрелеца. Тази трета фотосесия обаче не се харесва на Пауъл, тъй като небето е напълно безоблачно. Той въпреки всичко съумява да сглоби обложката като употребява фотография от предния ден и върху нея постанова прасето.

Преди Фотошоп тези номера не са били доста изкусни и в случай че човек се вгледа, може да забележи операцията. Но макар че в предварителния диалог Уотърс държи „ фотографията да е същинска “, в последна сметка монтажът остава, а Пауъл отбелязва, че избягалото прасе „ беше вест за първа страница, Pink Floyd не можеха да получат повече гласност даже и да желаеха. “

След това малко приключение прасето потегля на турне с групата.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР