Представен бе проектът Зелена класна стая на стойност 7280,60 лв.Има

...
Представен бе проектът Зелена класна стая на стойност 7280,60 лв.Има
Коментари Харесай

Празникът на СУ „Тодор Кирков“ в Ловеч започна с хубава новина – ще обновяват сградата

Представен бе планът „ Зелена класна стая ” на стойност 7280,60 лева

Има опция през идната година постройката на СУ „ Тодор Кирков “ в Ловеч да бъде напълно актуализирана. С тази хубава вест кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова зарадва колектива на учебното заведение, което от 26 октомври 2022 година  започва поредност от събития във връзка 80-годишнината си.

Днес бе показан планът „ Зелена класна стая ”, който е на стойност 7280,60 лева Целите на плана са създаване на подобаваща среда за занятия навън, образуване на познавателен интерес към разделно събиране на боклуци, еко образование. Сред дилемите е и възстановяване типа на алеите към паметника на Тодор Кирков в учебния двор.

На откриването участваха, с изключение на кметът Корнелия Маринова, Иваничка Буровска, и.д. шеф на РУО, шефът на учебното заведение Росица Маринова и други.

Кметът на Ловеч изясни, че учебното заведение е събрало най-вече точки при кандидатстване по програмата за възобновяване на учебните здания и модернизиране на изискванията на работа. Така че е с най-голяма опция да завоюва. „ Трябва доста бързо да създадем проучване, планиране и при започване на идната календарна година ще можем да подадем плановото предложение “, сподели Корнелия Маринова.

Празничната атмосфера бе подсилена от осъществявания на Общинския духов оркестър с началник Тотко Рогашки.

Програмата за 27.10.2022 година планува от 17.00 часа  да се поднесат цветя  пред паметника  на воеводата Тодор Кирков в квартал „ Вароша “.

Веднага по-късно от 17.30 часа  в Художествената изложба „ Проф. Теофан Сокеров “  ще бъде открита галерия „ Отблясъци от предишното “. Представени са произведения на някогашни възпитаници от СУ „ Тодор Кирков “, приключили паралелката с профил „ Изобразително изкуство “.

На 28.10.2022 година от 10.30 часа  в Ловчанско читалище „ Наука – 1870 “ ще се състои тържеството във връзка 80 години учебно заведение „ Тодор Кирков “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР