Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов вече не

...
Коментари Харесай

ВСС реши: Съдебната палата ще се стопанисва не от Лозан Панов, а от Даниела Дончева

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов към този момент не стопанисва Съдебната палата в София. Това стана след решение, гласувано от болшинството във Висшия правосъден съвет (ВСС).
С 19 гласа бе отнето правото на Панов да стопанисва Съдебната палата. Така за зданието ще дава отговор към този момент Софийския апелативния съд и ръководителя му Даниела Дончева - считано от 15 юли 2020 година. Предложението Дончева да поеме ръководството на постройката на Съдебната палата беше на ръководителя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков.

Причината за гласуването стана абсурдът със заснимането на видеоклип в постройката на Съдебната палата. Панов назначи инспекция и изясни пред Висш съдебен съвет, че виновни за сканадла са правосъдната защита. Думите му сатнаха мотив за остра реакция от страна на основния прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че името на Даниела Дончева нашумя след обществено обвиняване към нея, че се е намесило в преразпределението на скандално дело, обвързвано със 102 млн. лв. и сдружение благосъстоятелност на основиня очевидец на прокуратурата по делото КТБ Бисер Лазов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР