Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати писма

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати писма
Коментари Харесай

Лозан Панов чака спешна информация от Гешев и Цацаров за Миталов


Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати писма до основния прокурор и до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) с увещание, че чака информация от тях във връзка на изказването на държавния секретар на Съединени американски щати, оповестиха от Върховен касационен съд.

В писмото до основния прокурор се споделя:

„ Напомням Ви, че с писмо Ви помолих да ме уведомите дали е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение от общ темперамент против арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд и провеждано ли е следствие. Ако отговорът е позитивен – на какъв стадий от развиването си се намира производството, защо закононарушение е формирано, въз основа на какви съответни легален мотив и данни “. Панов е изискал информация и за постъпвали сигнали и тъжби против Миталов.

В писмото до ръководителя на КПКОНПИ се споделя:

„ Напомням Ви, че с писмо Ви помолих да ме уведомите дали са постъпвали сигнали и/или тъжби против арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд с данни за противоправна активност и осъществявани ли са инспекции против него по посочения мотив. “

И в двете писма се показва, че до през днешния ден - 11.02.2020 година, във Върховния касационен съд не е получен отговор на писмата му от 06.02.2020 година, а поисканата информация е нужна незабавно предвид на реакцията на българската правосъдна система в отговор на изказването на държавния секретар на Съединени американски щати по отношение на изказване за корупционно държание на арбитър Андон Миталов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР