Председателят на УС на ФК Хебър 1918 - Елизар Спасов

...
Председателят на УС на ФК Хебър 1918 - Елизар Спасов
Коментари Харесай

Шефът на Хебър: Разделяме се с четирима, Пеа има нашето дове...

Председателят на УС на ФК Хебър 1918 - Елизар Спасов разяснява пред " Марица " настоящи тематики, свързани с ръководеният от него футболен клуб. Той направи това след края на неофициалната среща с представители на фен-клуба на Хебър, състояла се в кметската зала на община Пазарджик. Участие в сбирката взе и кметът Тодор Попов.  

- Г-н Спасов, дайте на първо време повече изясненост към кадровата политика на клуба. В последните няколко дни в обособени медии бяха тиражирани много непълни и спорни в огромната си степен " информации ", без формален източник, свързани със статута на обособени футболисти в Хебър?

- Към днешна дата мога да кажа, че клубът се разделя с футболистите Тодор Чаворски и Емануил Манев. Решението за това е на спортно-техническия щаб. Аз не мога да го разясня. Те си носят отговорността за осъществяване на задачите, а ние сътворяваме изискванията за това. В Хебър от няколко дни не е и халфът Патрик Нияни, който по същата причина си отпътува за Рим. Пред Родел Ричардс пък породи документален проблем - бе му отказана работна виза и той ще отпътува назад за Лондон. Имаше полемика към Милан Кременович, само че той в последна сметка ще получи опция за втори късмет. 

- Преди няколко дни в Хебър дойдоха трима нови футболисти - Муса Сила, Арсенио Валпорт и Роберт Мазан. Те по чие гледище станаха състезатели на пазарджишкия клуб?

- Те бяха картотекирани по искане на Фулвио Пеа и Владимир Манчев. Тези прехвърляния нямат нищо общо с нашите италиански сътрудници от " Жокер Груп ", които трансферираха предходните чужденци. В тази група ще прибавя и халфът Мамаду Диамбо от Сенегал, който също е мечтан от Фулвио Пеа. Мамаду тренира с тима, само че евентуално ще получи зелена светлина за картотекиране преди мача с Арда(Кърджали). В момента водим диалози и с испански халф, само че към този момент няма още съответен резултат. 

- След 10 изиграни мача Хебър има 7 точки. Доколко това ви тормози като управление? Сред почитателите се прокраднаха претенции за смяна на треньорския мостик?

- Вижте, ние отчитаме всички позитивни и негативни фактори, свързани с тима. Големият проблем, че всичко се прави в придвижване през последните 3 месеца. Закъсняхме 20 дни с подготовката, това се отнася и за селекцията. Към сегашния миг Фулвио Пеа и целият му щаб се употребяват с нашето цялостно доверие и ще чакаме Хебър до зимата да стартира да демонстрира едно по-добро лице, тъй че да печели точки, изключително против отборите от нашата рогозка. Програмата ни е сложна, а доста хора не помнят, че действително от началото на шампионата Хебър играе единствено на непознат терен. 

- Друга доста настояща тематика е тази за осветлението на стадион " Г. Бенковски " - главната причина Хебър да играе домакинските си мачове в София. Кога ще бъде решен този проблем?

- Обществената поръчка за осветлението на стадиона е финализирана и от идния понеделник на терен ще стартират строително-монтажните работи. Те ще касаят с изключение на подготовката за инсталиране на рефлекторите, по този начин също и останалите действия, свързани с лицензиране на стадиона. От Турция са поръчани и новите седалки за бранш " А ". Нашата огромна упоритост е Хебър да семейства в Пазарджик на последните си два мача през месец ноември.   

  

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР