Председателят на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня заяви

...
Председателят на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня заяви
Коментари Харесай

Румъния избира дали да застане зад традиционното семейство

Председателят на ръководещата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня съобщи през днешния ден, че е пристигнал моментът румънците да решат сами какво общество и каква страна желаят да имат, съобщи Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Гласувах за това, което желаят милиони румънци, за това, което мисля, че ни дефинира като общество и нация. Мисля, че е значимо румънците да дойда да гласоподават, тъй като би било добре да решим какво желаеме за нашето общество и нашата нация. От години ни се споделя, че други знаят по-добре по какъв начин би трябвало да живеем, по какъв начин би трябвало да действаме, други знаят по-добре какво е положително за нас. Аз мисля, че е моментът да решим ние какво общество и каква страна желаеме да имаме ", уточни водачът на социалдемократите, откакто взе участие в референдума за смяна на конституционната формулировка на фамилията.

Попитан дали счита, че сега той самият има обичайно семейство, Драгня, който няма подписан брак с актуалната си другарка, съобщи: " Знаете какво значи обичайно семейство - значи един мъж и една жена, които могат да основат деца. Аз имам две деца, които обичам доста ".

На въпрос дали е проблем, в случай че едно обичайно семейство, формирано от мъж и жена, не може да има деца, Драгня отговори: " Не е проблем, само че могат да осиновят деца (...) Това е едно обичайно семейство и в случай че осиновят дете, значи, че това дете ще има шанса да получи майчина обич ".

Лидерът на социалдемократите посочи също, че " изрично не отхвърля никое малцинство, в това число и половите малцинства ". " Напротив, мисля, че дружно, с доста мъдрост и зряла възраст, би трябвало да изградим законова рамка за гражданското партньорство ", уточни той.

Близо 19 милиона гласоподаватели в Румъния са призовани през днешния ден и на следващия ден да гласоподават на референдум за смяна на конституционната формулировка на фамилията, с цел да бъде конкретизирано, че то се основава на брак сред " мъж и жена ", а не сред " съпрузи ", както е сега.

Еднополовите бракове в страната са неразрешени според актуалното законодателство, а смяната на конституцията би предотвратила всеки опит за легализирането им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР