Председателят на съвета на директорите на Роснефт и бивш канцлер

...
Председателят на съвета на директорите на Роснефт и бивш канцлер
Коментари Харесай

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер напусна ръководството на `Роснефт` -

Председателят на съвета на шефовете на " Роснефт " и някогашен канцлер на Германия Герхард Шрьодер, е напуснал поста си в съветската компания. Изданието „ Медуза “ цитира известие за това в уеб страницата на " Роснефт ", а РИА Новости удостоверява новината. Съвета на шефовете е напуснал и Матиас Варниг, ръководещ шеф на Nord Stream AG, оператор на газопровода Nord Stream 2.

„ Господата Герхард Шрьодер и Матиас Варниг оповестиха невъзможността да продължат да извършват отговорностите си в Съвета на шефовете на компанията. Ние се отнасяме с схващане към тяхното решение и им благодарим за неизменимата поддръжка. В стандартите на компанията ще продължим да използваме внедрените от тях подходи на всеобхватен разбор, точно обмисляне и моделиране на осъществените планове. “ – се споделя в изказване на компанията.

Герхард Шрьодер оглавяваше директорския ръб на Роснефт от 2007 година След експлоадирането на войната в Украйна той остана на поста си в съветската компания, и получи гневни рецензии в Германия. Наскоро в изявление за „ Ню Йорк Таймс “ някогашният канцлер беше споделил, че ще се отдръпна от борда на шефовете на Роснефт, в случай че Москва приключи доставките на нефт и газ за Европа, което съгласно него нямало да се случи.

Шрьодер беше отпред на немското държавно управление от 1998 до 2005 година След това работеше в планове, свързани с Русия. Освен в съвета на шефовете на Роснефт, той оглавява и комитета на акционерите на Nord Stream AG. През февруари 2022 година Газпром го предложи за борда на шефовете на компанията, само че взето решение по този въпрос все още няма.

След началото на войната в Украйна немският парламент лиши Герхард Шрьодер от някои от привилегиите, с които се ползваше като някогашен канцлер. По-специално, той остана без кабинет в Народното събрание и платени от държавния бюджет сътрудници. Европарламентът от своя страна заплаши да вкара Шрьодер в санкционните си описи, в случай че резервира поста си в „ Ростнефт “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР