Председателят на партия Има такъв народ Слави Трифонов разкритикува медиите

...
Председателят на партия Има такъв народ Слави Трифонов разкритикува медиите
Коментари Харесай

Трифонов: Медиите не се фокусират върху важните теми, те съучастваха в чудовищните деяния на властта

Председателят на партия " ИТН " Слави Трифонов разкритикува медиите в България, че обръщат тил на значимите настоящи тематики в страната и отвличат вниманието на обществото с по-незначителни такива. Трифонов е засегнат по какъв начин на фона на " ужасяващите разкрития за болница “Лозенец” и противозаконната търговия с органи се отразява по-мащабно пенсионирането на " другояче симпатичния проф. Кантарджиев. Шоуменът даде сходен образец и с медийното " безмълвие и смирение " за дълга от 86.5 млн.лв. на НДК, за легитимирането на сбирката на Васил Божков от предходната власт, за ролята на Вежди Рашидов, за някои блага към Петьо Блъсков…

Ето и цялото послание на Трифонов:

Нещо не е наред с медиите. То от дълго време не е наред, въпреки всичко сме на 112-о място по независимост на словото, само че ме изумява фактът, че медиите не престават да се държат несъответстващо на фона на новата действителност. Миналата седмица служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров направи ужасяващи разкрития за болница “Лозенец”, която до неотдавна беше държавна болница под шапката на Министерски съвет. Според изнесените обществено данни, в болничното заведение са се правили трансплантации от живи донори, които будят подозрения за брутална черна търговия на органи. “Племенници” от Украйна и Молдова са дарявали бъбреци на своите “чичовци” от Индия, Оман, Германия, Израел. И това е ставало със съдействието или бездействието на страната в лицето на изпълнителната власт и службите. Въобще дали може да си го визиите това? Аз персонално не мога. Всичко това наподобява на някакъв игрален филм за мафиоти или пък на документален филм за някоя страна от Третия свят. Но то не е филм. Не е и нещо, което се е случило в Пакистан. То е нещо, което касае страна член на Европейския съюз. И какво вършат медиите в България? Правят журналистическо следствие по случая, търсят забърканите, търсят донорите, търсят истината за болничното заведение? Нищо сходно. Занимават се с пенсионирането на другояче толкоз симпатичния проф. Тодор Кантарджиев. Там е техният фокус в бранш “здравеопазване”, там се раздават медиите. Другото е тематика “табу”.

Служебният министър на културата проф. Минеков също направи скандални разкрития за колосални злоупотреби с обществените средства, за милиони левове, които някакси са изчезнали. Апропо, стана ясно и за още едно “изчезване” - още през 2009 година 16-ия и 17-ия етаж на административната постройка на НДК писмено са се отделили и “изчезнали” от НДК, с цел да станат офиси на ГЕРБ и да нямат нищо общо с НДК. Само да напомня, че държавното управление на Бойко Борисов взе решение партията на Бойко Борисов да не заплаща никакъв наем за използването на тези два етажа и по този начин тя да спести стотици хиляди левове.

Министър Минеков направи и други разкрития - за дълга от 86.5 млн.лв. на НДК, за легитимирането на сбирката на Васил Божков от предходната власт, за ролята на Вежди Рашидов, за някои блага към Петьо Блъсков… И какво вършат медиите? Правят журналистически следствия по разкритията? Търсят истината? Нищо сходно. Фокусът отново е на друго място. И той е в съзнателно основания скандал по оста Кошлуков-Минеков. Скандал, раздут от самия общоприет шеф на Българска национална телевизия. Емил Кошлуков, вместо да изпраща писма на интернационалните институции и на послушната Съвет за електронни медии, с цел да се прави на репресиран, да отговори за какво публичната телевизия прекъсна програмата си, с цел да предава брифинг на партия ГЕРБ. И най-много - като общоприет шеф да направи по този начин, че националната телевизия да проработи в интерес на публичния интерес - да търси истината за това, което се е случвало и случва в страната и да осведоми съответно българските жители. И тъй като знам, че няма да го направи, той просто би трябвало да се махне от Българска национална телевизия.

Това са единствено два образеца за това по какъв начин медиите не се концентрират върху същински значимите тематики. Защо това е по този начин? Един от отговорите е, че през последните няколко години въпросните медии съучастваха в чудовищните действия на властта. Независимо дали директно или посредством мълчанието и послушанието си. Но съучастваха. А по кое време медиите ще възвърнат свободата си - това си зависи най-много от тях. От друга страна съм убеден, че България най-сетне ще има политици, които няма да пречат на медиите да са свободни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР