Председателят на парламентарната комисия за контрол на службите за сигурност

...
Председателят на парламентарната комисия за контрол на службите за сигурност
Коментари Харесай

Атанас Атанасов напуска поста шеф на комисията за службите, Борисов му бламирал реформата

Председателят на парламентарната комисия за надзор на службите за сигурност Атанас Атанасов е подал заявление за овакантяване на поста. Причината - водачът на ГЕРБ Бойко Борисов бламирал предлаганата от него промяна в разузнаването.

Атанасов е съобщил за желанието си пред в.. Информацията бе доказана и за Клуб Z.

Както е известно, Атанасов от дълго време приказва за необхoдимостта от промяна в службите, като неотдавна стартира написването на законопроект, в който Държавна организация " Разузнаване " (ДАР) и Служба " Военно разузнаване ", която е към Министерство на защитата, ще се слеят в Единна разследваща работа. Т.е. за обединение на цивилното и военното разузнаване.

Друга концепция на Атанасов е да се отстрани президентският декрет за назначение на шефовете на службите.

Проект черно на бяло към момента не е подаден в деловодството на Народното събрание, само че по думите на самия Атанасов при предварителните диалози за поддръжка, се употребил с такава и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи. " Да, провели сме предварителни диалози. Принципно даваме поддръжка за обединяване на двете служби и като цяло на службите. Нека да забележим какво ще предложат сътрудниците и откакто се срещнем с детайлите ще си кажем мнението " - съобщи преди 10 дни " представителят " на Движението Делян Пеевски, запитан тогава за коментар.

В понеделник обаче водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази друго мнение. 

" Аз персонално считам, че не би трябвало да се сливат службите ", съобщи той пред публицисти.

Засега не е ясно дали и Движение за права и свободи към този момент не е с ново мнение по въпроса. Без гласовете на ГЕРБ обаче промяната не може да мине.

" Не може по този начин да ми неодобрява промяната! " - е коментарът на Атанасов.

По информация на Клуб Z Борисов бил песимистичен към концепцията за сливането на службите, била прекомерно дръзка.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР