Председателят на парламента Ива Митева наложи наказание - забележка заради

...
Председателят на парламента Ива Митева наложи наказание - забележка заради
Коментари Харесай

За неприлични думи и обиди: Ива Митева наказа със забележка депутати от ИТН и БСП

Председателят на Народното събрание Ива Митева наложи наказване - " забележка " поради неприлични думи на депутатите от " ИТН " (ИТН) - Филип Станев, Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и от " Българска социалистическа партия за България " - Георги Свиленски.

Реплика на Георги Свиленски стана причина за поредност от процедури по метода на водене и персонални пояснения. Стигна се до неприлични думи и обиди на народни представители.

Размяната на реплики сред депутатите стана откакто гласоподаваха актуализацията на пенсиите да стане от 25 декември.

Георги Свиленски попита има ли женитба и годеж сред Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, а сътрудника му Стоян Мирчев добави, че господин Йорданов бил булката, а Филип Станев - шаферката.

" Сватбата е ясна, празненството ще е тази вечер най-вероятно в " Делта Хил " при чичо Славчо ", сподели Мирчев, представен от Българска телеграфна агенция. Филип Станев реагира в персонално пояснение като посъветва Мирчев да спре да се държи като мъж с едро тяло и заешко сърце и да спре да всява интриги.

Колегата му Тошко Йорданов също в персонално пояснение уточни, че Българска социалистическа партия е " много шавлива политическа младоженка ". Влязохме в тази история, тъй като вие приехте три разнообразни неща и забъркахте тази каша, сподели Йорданов. Той се обърна към Стоян Мирчев от левицата с думите, че единствено маймуните помнят три минути.

Станислав Балабанов също се включи с искане за процедура като съобщи, че до момента е мислил Свиленски за " палячото на групата ", а това се е оказал Мирчев.

Последваха поредност от процедури на депутати от левицата по метода на водене към ръководителя Ива Митева с искане да бъдат наложени санкции за неприлични думи и обиди на депутати от Има Такъв Народ. Митева отговори, че от левицата приканват към съблюдаване на правилника, а самите те не го спазвали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР