Председателят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че днес се

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че днес се
Коментари Харесай

Председателят на парламента: Днес демонтираме решетките в Народното събрание

Председателят на Народното събрание Никола Минчев заяви, че през днешния ден се демонтират решетките от вратите на парадния вход на институцията след решението на Инспектората към културното министерство не просто да изиска свалянето им, само че и да бъде наложена глоба върху управлението на законодателния орган.

Той не знае какъв брой ще коства демонтирането, само че счита, че сумата няма да е огромна. Надява се вратите да могат да бъдат оползотворени по някакъв метод. Стойността им е 34 хиляди лв., дадени към този момент по неразбираема процедура по Закона за публичните поръчки.

Има възможност Народното събрание да не апелира санкцията, която ще наложи Министерството на културата, тъй като не е спазен законът за паметниците на културата. Минчев въпреки всичко желае да види дали санкцията няма да е оптималната и тогава ще реши.

Той ще реши идната седмица и дали да уволни основният секретар на Народно събрание, която не го е уведомила за слагането на вратите. От изявлението на Минчев остана усещане, че може би има и различен виновен за нарушаването на закона - че не е поискано позволение за измененията в постройка, която е монумент на културата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР