Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на

...
Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на
Коментари Харесай

Георгиев си тръгва чист и спокоен след данъчната проверка

Председателят на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев си потегли чист от имотната спекулация. Той ще се върне като прокурор, защото има юридическо обучение .

Той е подал оставка през днешния ден, защото е изчаквал резултатите от данъчната инспекция на Национална агенция за приходите, съгласно която той е чист.
 Пламен Георгиев подаде оставка Обновена
Пламен Георгиев подаде оставка

120 депутати гласоподаваха " за " оставката му, без спор, макар че шефът се яви в Народно събрание

Той желае фамилията му да живее умерено и това също е претекст да подаде оставка.

Доскорошният ръководител на КПКОНПИ се извини на медиите за очевидно неприятната връзка .
 Българска социалистическа партия внася подписи в Народно събрание за отстраняването на Пламен Георгиев
Българска социалистическа партия внася подписи в Народно събрание за отстраняването на Пламен Георгиев

Няма по какъв начин ръководещите да си избират тези, които ще ги ревизират

Припомняме, тази заран Пламен Георгиев подаде оставка . Тя бе призната от 120 депутати, а броят на въздържалите се и на тези, които бяха срещу, бе еднакъв - по трима.

Георгиев излезе в отпускпреди повече от три месеца откакто основният прокурор Сотир Цацаров взе под необикновен контрол следствието на абсурда с парцелите на властта, включително и с терасата към жилището на Пламен Георгиев. Излизането си в отпуск Племан Георгиев стимулира желанието си инспекцията, разпоредена от основния прокурор, да протече при цялостно подпомагане от негова страна.

Преди това обаче Георгиев няколко пъти съобщи, че намесването на името му в абсурда " Апартамент гейт " се дължи на офанзиви от страна на наранени от работата на комисията по антикорупция, които пък имали 198 милиона аргументи за това.

Председателят на КПКОНПИ беше един от участниците в абсурда с жилищата на властта, купени на преференциални цени.

Оказа се, че апартаментът на Георгиев има тераса от 186 квадратни метра, която не е заявена. Самият Георгиев изясни, че терасата е обща част на блока и отхвърли да влиза в пояснителен режим.
 Терасата на шефа на КПКОНПИ била законна
Терасата на шефа на КПКОНПИ била законна

Проверката на Строителния надзор в Следствен отдел към окръжна прокуратура посочила, че има документи за терасата

На 4 април, откакто основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че ще желае инспекция против него, Георгиев излезе в отпуск.

Последва инспекция на парцела, чиято цел беше точно да се откри дали постройките на терасата на Георгиев са законни. След това стана ясно, че два навеса би трябвало да бъдат отстранени, защото са над позволената кота " било " на постройката.

Заради разкритията президентът Румен Радев смъкна доверието от шефа на Антикорупционната комисия.

На 25 април стана ясно, че терасата на Георгиев не била обща част. Това разясни кметът на региона " Слатина " Наталия Симеонова.

След два месеца - на 26 юни, столичният кмет Йорданка Фандъкова получи оставката на арх. Влади Калинов, шеф на дирекция " Общински строителен надзор " . Оставката следва пояснения за инспекцията за законността на двата навеса, благосъстоятелност на Пламен и Ирена в кв. " Гео Милев ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР