Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и
Коментари Харесай

Цветанов разговаря с държавния секретар на федералното вътрешно министерство на Германия

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов беседва с държавния секретар на Федералното вътрешно министерство на Германия Щефан Майер, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двамата разискаха дългогодишното сполучливо съдействие сред България и Германия, като Щефан Майер даде извънредно висока оценка за работата на Българското председателство в бранш "Сигурност ". По думите на държавния секретар на Федералното вътрешно министерство от 7 досиета по тематиката "Убежище " в границите на председателството е реализирано единодушие по 5. Това е триумф, тъй като към този момент има баланс сред страните от Вишеградската четворка, южните и северните страни-членки на Европейски Съюз, означи Щефан Майер. Той поздрави България за извънредно ефикасното запазване на външната граница на Съюза. "Германия поддържа вашите старания посредством присъединяване на 120 чиновници във Фронтекс, като този наш ангажимент ще продължи и в бъдеще ", показа държавният секретар на Федералното вътрешно министерство на Германия.

Щефан Майер бе безапелационен, че най-големият триумф на Българското председателство - очертаването на ясна европейска вероятност пред страните от Западните Балкани, ще бъде добавена стойност в дълготраен проект за сигурността на целия Европейски Съюз. На база на вашите триумфи ще бъде обезпечен достъп до визовата система и до всички функционалности на Шенгенската осведомителна система, добави още Щефан Майер. По думите му България би трябвало да е горда с триумфите си по време на европредседателството. Успехите на България са триумфи и на целия Европейски Съюз, акцентира държавният секретар на Федералното вътрешно министерство. Цветан Цветанов увери, че с наслада би посрещнал в България представители на Федералното министерство и депутати от Германския Бундестаг, с цел да се срещнат на място с подхванатите от страната ни ограничения в осъществяване на уговорките й в опазването на вътрешната и интернационалната сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР