Председателят на комисията по външни работи на Камарата на представителите

...
Председателят на комисията по външни работи на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Сенатори в САЩ искат по-строги санкции срещу Русия

Председателят на комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати Елиът Енгъл (демократ от Ню Йорк) и републиканецът Майкъл Маккол (от Тексас) приканиха президента Доналд Тръмп да вкара втори пакет от наказания против Русия поради случая „ Скрипал “.

"Ние сме надълбоко загрижени, че не бяха наложени наказания против Русия, както се изисква от американското законодателство. Призоваваме ви неотложно да наложите спомагателни наказания, с цел да понесе отговорност за възмутителното си държание ", споделят сенаторите в писмо до президента.

Peпyблиĸaнeцът Mapĸo Pyбиo и дeмoĸpaтът Kpиc вaн Xoлън също нacтoявaт pecopнитe ĸoмиcии дa пpepaзглeдaт пpиeтитe зaĸoнoпpoeĸти за нови наказания и дa вĸлючaт пpeдлoжeниятa им във финaлния им вapиaнт. Kaмapaтa нa пpeдcтaвитeлитe и Ceнaтът пpиexa няĸoлĸo paзлични вepcии, a oбщa ĸoмиcия щe тpябвa дa изpaбoти ĸoмпpoмиc, ĸoйтo дa бъдe пpиeт и oт двeтe ĸaмapи и дa бъдe пoдпиcaн oт пpeзидeнтa Дoнaлд Tpъмп, заяви Bloomberg.

Предложенията са за по-строги наказания против Русия в идващия бюджет за защита, като окончателната версия да включва санкции, които ще бъдат налагани при положение, че Москва още веднъж се намеси в американската вътрешнополитическа система. Сред глобите се планува засягане на съветския държавен дълг и секторите енергетика и защита.

През юни Тръмп съобщи, че Съединени американски щати обмислят въвеждането на нови наказания в опит да спрат строителството на газопровода „ Северен поток “ 2 сред Русия и Германия. „ Защитаваме Германия от Русия, а Русия получава милиарди, милиарди долари от Германия “ за своя газ, съобщи президентът пред кореспонденти в Белия дом по време на среща с полския президент Анджей Дуда. Противопоставянето на Съединени американски щати против газопровода идва и от страна на двете съществени партии в страната, като съгласно Вашингтон Москва употребява доставките, с цел да усилва зависимостта на Западна Европа от своето гориво. Амирканските законодатели също по този начин се тормозят, че с влизането в приложимост на новата тръба ще бъде по-лесно изключването на Украйна от маршрута за доставки, като сега тя е от основно значение за снабдяването в Европа.

През август предходната година администрацията на Тръмп приложи първия пакет наказания против Русия поради случая Скрипал. Според Държавния департамент Москва е нарушила американския закон за надзор над химическите и биологични оръжия и възбраната за потреблението им за военни цели от 1991 година. Първият кръг от глобите обгръща възбрана за доставки в Русия на артикули с двойно предопределение, експорт на "чувствителни " артикули и технологии, свързани с националната сигурност на Съединени американски щати, както и износа на електроника, съставни елементи и технологии за нефтогазовия бранш.

На 4 март 2018 година някогашният полковник от ГРУ Сергей Скрипал, наказан в Русия за шпионаж за Англия, и щерка му Юлия бяха отровени във Англия с нервопаралитично вещество. По-късно Лондон направи изказване, че това вещество е създадено в Русия и на тази основа упрекна Москва в присъединяване в случая.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР