Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума на Русия

...
Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума на Русия
Коментари Харесай

Шефът на руската комисия по отбрана към армията: Спрете да лъжете за пораженията си в Украйна

Председателят на комисията по защита на Държавната дума на Русия генерал-полковник Андрей Картаполов съобщи, че съветското Министерство на защитата би трябвало да спре да лъже за войната в Украйна и да дава погрешни данни. Според него това може да докара до загуба на доверието на хората
" Трябва да спрем да лъжем. Многократно сме говорили за това (...) Но някак не стига до обособени водачи (...) Хората знаят. Нашият народ не е малоумен. И той вижда, че му споделяме единствено част от истината. Това може да докара до загуба на доверие ", съобщи Андрей Картаполов, някогашен боен пълководец, който оглавява комисията по защита в Държавната дума - долната камара на съветския парламент.
 
Картаполов направи коментара в Телеграм канала на рашисткия пропагандист Владимир Соловьов. " Врагът е в нашите земи. Всички гранични села в Белгородска област са на процедура разрушени ", разгласи той, до момента в който обстрелите в този регион на границата сред Русия и Украйна се усилват.
 

 
" Получаваме (новини) от доста места - губернатори, военни репортери. Но отчетите на министерството на защитата не се трансформират ", добави той.
Според него ходът на " спецоперацията " е посочил също, че съветската войска има потребност от рационализиране на разследващата техника. " Нашият главен проблем през днешния ден е разузнаването, това са средства, не сили, а средства за разузнаване, които биха разрешили да се разкрият цели на съперника в цялостна дълбочина, неговото оперативно образуване, до стратегическа дълбочина ", сподели той.
 
Украинските сили отвоюваха през последните дни нови територии на изток и юг, където войските на Москва срещат компликации, откакто към този момент изгубиха значимата Харковска област на североизток.
 
Руското министерство на защитата доста рядко признава за отстъпления на своите войски и се лимитира до всекидневни отчети, в които показва за тежки загуби, нанесени на украинския съперник.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР