Председателят на Комисията по културата и медиите в 48-ото Народно

...
Председателят на Комисията по културата и медиите в 48-ото Народно
Коментари Харесай

Иван Ченчев откри първото заседание на Комисията по култура в присъствието на митрополит Антоний

Председателят на Комисията по културата и медиите в 48-ото Народно заседание Иван Ченчев откри първото съвещание на Комисията в наличието на Западноевропейския митрополит Антоний, наблягайки мощната връзка на културата с духовенството и ролята на Българската православна черква за духовното ни развиване.

„ Една материална просвета не служи за нищо, щом не е изискване за реализиране на духовни цели. “ С този откъс на Яворов Иван Ченчев, който е член на Комисията по просвета непроменяемо от 2017 година насам, се обърна към сътрудниците си народни представители и пожела разговорът в комисията да продължи. „ Всички сме тук, с цел да може българската просвета да получи почтена поддръжка и финансиране, защото за жалост, това е един от най-недофинансираните браншове “, добави Ченчев.

Негово високопреосвещенство митрополит Антоний цитира думите на Христос в Свещеното писание „ Това, което посеете – това и ще пожънете “. „ Ако сеем с меч – ще жънем стихии, в случай че сеем с обич – ще пожънем доста повече обич. Живеем във време превратно, динамичността на всекидневието изисква гъвкави решения, които обаче да бъдат сложени на твърда основа, та да може след години върху направеното през днешния ден да се гради “, обърна се към народните представители митрополит Антоний. Той им пожела сполучливи срещи, работа в името на общото богатство и решения на държавници, взети с разсъдък в сърцето.

На първото съвещание на Комисията по културата и медиите народните представители насочиха настоящи въпроси, свързани с културните институти към служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР