Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза, че има

...
Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза, че има
Коментари Харесай

САЩ към Зеленски: Къде е отчетността на парите, които вече сме похарчили и какъв е планът за победа?

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти сподели, че има “въпроси ” към Володимир Зеленски, който сега е на посещаване в Съединени американски щати и след изявлението си в Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк в четвъртък възнамерява посещаване в Белия дом.

 

“Къде е отчетността на парите, които към този момент сме похарчили и какъв е проектът за победа? ” - това са два от въпросите, които Кевин Маккарти насочи към украинския президент. Републиканецът дефинира нахлуването на Русия като неточност, само че съобщи, че “иска да е сигурен, че това ще свърши ” и изиска отчетност за всичко, което е платено с пари на американските данъкоплатци, написа “Политико ”.

 

Изявлението на Маккарти идва на фона на напрежение по отношение на приемането на бюджетния проект и опитите да се реализира договорка за понижаване на разноските.

 

Белият дом изиска от Конгреса да включи в допълнение финансиране за Украйна към резолюция за финансиране на държавното управление, само че републиканците в Камарата на представителите се борят да удържат гласуването по основни законопроекти.

 

В понеделник в Сената водачът на болшинството Чък Шумър остро подлага на критика оферти краткотраен законопроект на републиканцитe, който не планува финансиране за Украйна. Според Шумър това е засегнатост за Украйна и подарък за Путин.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР