Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да защитава министъра на

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да защитава министъра на
Коментари Харесай

Борисов заложи оставка на Денков като условие за смяна на Калин Стоянов в МВР

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да пази министъра на вътрешните работи Калин Стоянов макар обвиняванията за бездействието му в нощта на митинга против БФС.

Борисов разгласи, че няма да поддържа настояването за отстраняването на Стоянво от Министерство на вътрешните работи, а " в случай че има оставка на вътрешния министър, би трябвало да си отиде и Николай Денков ".

Според него - още при съставянето на кабинета той изискал от Кирил Петков да се назначи " безпристрастен експерт " отпред на Министерство на вътрешните работи, и по този начин се е стигнало до избора на Калин Стоянов.

" Цялата препирня е, че Министерство на вътрешните работи е последното място, където не могат да извършват поръчки и си гледа работата. Няма да угаждаме на Кирил Петков, че желае, да си постави и другия телохранител ли? Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство ", сподели Борисов пред публицисти в Дулово.

Думите му бяха отправени по адрес на Кирил Ценкин, някогашен чиновник на НСО, който стана зам.-министър на вътрешните работи, а през 2022 година е отговарял за защитата на Петков.

По думите му - на министъра като политическо лице можело да се държи сметка единствено за въпроси като заплати, Шенген, защита на границата и назначения на хора.

Според него единствено кадровиците на Политическа партия се интересували от отстраняването на Стоянов от Министерство на вътрешните работи, а останалите хора - от оставката на Боби Михайлов от БФС.

Всъщност Министерство на вътрешните работи е залято от тъжби поради полицейско принуждение - в това число по отношение на малолетни момчета и хора, които даже не са взели участие в митингите, камо ли в ексцесиите против униформени.

" Ние приказваме за полицейско принуждение, фактически, факт е и това е неприемливо. Ние сме давали оставка на държавно управление за такова нещо. Но да арестуваш водача на съпротива, единствено тъй като е по-добър от тебе, е не по-малко закононарушение ", беше коментарът му.

Сред потърпевшите е имало и момиче на 19 година, както и няколко кореспонденти, попаднали под ударите на служителите на реда, до момента в който си правят работата по отразяването на събитието.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР