Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е потвърдил на Корнелия Нинова,

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е потвърдил на Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

Борисов ще присъства на лидерската среща с Нинова

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е удостоверил на Корнелия Нинова, че ще участва на срещата, която тя свика сред водачите на парламентарите сили в 48 Народно заседание.

Очаква се тя да се организира на 20 януари (петък) от 11 ч.

Появата на Борисов ще е първият случай, в който той взе участие персонално в каквито и да е договаряния за съдружно ръководство от 2017 година насам.

Той побърза да направи конкретизиране във Фейсбук, че " решението на Националното заседание на ГЕРБ е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на Българска социалистическа партия ".

" Смятам обаче, че е време за сериозен диалог сред водачите на партиите. Дължим почитание и отговорност пред гласоподавателите си ", споделя той.

Досега Борисов застъпваше позицията, че единственият действителен вид за нов кабинет в границите на 48 Народно заседание ще е третият мандат да отиде в " Демократична България " - което по този начин и не стана факт.

Всички представители на ПГ на ГЕРБ повтарят в последните дни, че няма основа за доближаване с Българска социалистическа партия поради разлики по съществени политически тематики и припомнят, че уставът на ГЕРБ официално не разрешава общо ръководство.

От Движение за права и свободи обаче дават сигнали, че са подготвени да поддържат мандата на Нинова, " в случай че има разговор " по тематики като Шенген, еврозоната, европейски стратегии и други (по Йордан Цонев).

ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи до момента си партнират добре по особени проблеми в 48 Народно събрание - като избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание или като измененията в Изборния кодекс, с които бяха върнати хартиените бюлетини, а машините за гласоподаване бяха обезсмислени.

Намеци за допустима коалиция " Рашидов " пристигнаха и от Стефан Янев още преди мандатът да бъде връчен на Българска социалистическа партия.

На този декор - " Продължаваме промяната " реши, че ще се въздържи от поддръжка за кабинет с мандата на Българска социалистическа партия, само че в случай че подобен бъде образуван, те ще гласоподават за решенията по национални предпочитани тематики, които към този момент бяха заложени в тяхната декларация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР