Председателят на Федералния резерв на Чикаго Остан Гулсби изрази оптимизъм

...
Председателят на Федералния резерв на Чикаго Остан Гулсби изрази оптимизъм
Коментари Харесай

Огромен спад на инфлацията в САЩ без рецесия все още е възможен

Председателят на Федералния запас на Чикаго Остан Гулсби изрази оптимизъм по отношение на опцията за реализиране на " златен път " в актуалната икономическа обстановка.

Той акцентира на капацитета за понижаване на инфлацията, без да се провокира забележителна криза, като акцентира необичайния темперамент на момента. Гулсби посочи, че неотдавнашният спад на темповете на инфлация е удивително достижение.

Въпреки че понастоящем базисната инфлация възлиза на 3.7% на годишна база, което е много над задачата на Фед от 2%, Гулсби вижда прогрес в ограничението на ценовия напън. Той загатна най-бързото намаляване на темповете на инфлация през 1982 година и уточни капацитета за сходен спад през идващите месеци.

Икономиката посочила резистентност пред лицето на неотдавнашните ограничения за стягане на коланите. През третото тримесечие брутният вътрешен артикул (БВП) набъбна със постоянен ритъм от 4.9% на годишна база, надминавайки упованията.

Въпреки това Гулсби призна предизвикването да се реализира този “златен път ” в изискванията на исторически висока инфлация. Той означи, че такова доста понижаване на инфлацията без огромна криза е невиждано, и прикани за самодейно ръководство.

В вероятност Гулсби акцентира смисъла на вземането на решения, учредени на данни, в унисон с неотдавнашните изказвания на ръководителя Джером Пауъл.

Пауъл уточни, че Фед към момента не е финализирал решенията за идното съвещание през декември, наблягайки уговорката си да приспособява политиките при нужда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР